Evită monotonia la sală!

Mergi de ceva vreme la sală, deja te știi cu toate fetele și parcă simți că ai început să înveți și exercițiile pe de rost? Iată câteva trucuri pentru a alunga plictiseala și mai ales

Mergi de ceva vreme la sală, deja te știi cu toate fetele și parcă simți că ai început să înveți și exercițiile pe de rost? Iată câteva trucuri pentru a alunga plictiseala și mai ales pentru a-ți păstra motivația la antrenamente.

•    Verifică rezultatele pe care le-ai obținut mergând la sală – compară fotografii vechi ca să îți dai seama cât de bine arăți acum, de când faci sport!
•    Cântărește-te și măsoară-te, este întotdeauna motivant să vezi că te apropii de silueta ideală.
•    Încearcă să participi la antrenamente complet noi, nu se știe niciodată când descoperi un nou program care te atrage!
•    Ai mers până acum la orele de nivel mediu? Fă-ți curaj și încearcă o oră pentru avansați, te va bucura să constați că poți executa corect majoritatea exercițiilor.
•    Ia o prietenă cu tine și ajut-o să se integreze, e întotdeauna plăcut să petreci timp cu amicele în sala de sport.
•    Faceți o competiție între colegele de antrenament – cine execută corect cea mai mare parte a exercițiilor, cine a progresat cel mai mult sau cine vine cel mai des la sală? Te va impulsiona să te concentrezi mai bine asupra orelor de sport, iar competiția sănătoasă este întotdeauna plăcută.
•    Schimbă-ți echipamentul în care te antrenezi – e plăcut să vezi că poți purta o mărime mai mică sau un croi mai atrăgător.

Nu uita că persoanele care aleg echipament mulat tind să își sporească eficiența antrenamentelor cu 15% față de cei care aleg haine largi si neatrăgătoare.
•    Variază tipul antrenamentelor, pentru că oricât de plăcut ar fi antrenamentul cu care te-ai obișnuit, el nu poate acoperi toate nevoile corpului tău – alege o oră dinamică pentru exercițiile aerobice, o oră de Pilates pentru o musculatură fermă și suplă și o oră de dansuri, Capoeira, Piloxing sau TaeBo pentru energia și buna dispoziție de care ai nevoie.
În felul acesta, nu te vei plafona într-o rutină de antrenament și nici nu te vei obișnui cu stilul unui singur antrenor.
•    Ai ales să faci exerciții acasă, după DVDuri de antrenament? Încearcă ceva nou! Dacă ai făcut exerciții pilates, poți face o schimbare cu exerciții de TaeBo sau din contră, dacă până acum ai făcut antrenamente dinamice acasă poți încerca un sistem mai static, axat pe mișcări lente și concentrate. Poți varia tipurile de antrenamente pe care le faci acasă, tocmai pentru a nu-ți pierde motivația de a exersa și a fi în formă.

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod