Primul loc unde începe slăbirea nu este la sală. Nu este la magazinul de suplimente nutritive. Nu este la farmacie. Este în corpul tău. Iar de la gură în jos, totul e chimie. Că vrei sau că nu vrei, corpul tău va face exact ceea ce îi spui tu să facă, din momentul în care bagi în gură un anumit aliment.
El știe să ardă grăsimile prin lipoliză și ketoză. De fiecare dată când arde un gram de grăsime, îl arde prin aceste doua mecanisme. Lipoliza înseamnă spargerea trigliceridelor în acizi grasi, iar ketoza înseamnă arderea acestora în mitocondrie și obținerea corpilor cetonici. Prima etapa este BLOCATĂ DE INSULINĂ.
Deci de glucide. Deci, dacă este vorba de zaharoase, făinoase, patiserie, sucuri de fructe sau sucuri cu zahăr, dulciuri, corpul stochează grăsimi și nu le poate arde. Măcar să elimini lucrurile astea din dietă, și tot ar fi un plus imens. Am ajuns să nu mai cred că mulți oameni ar putea elimina complet cartofii sau orezul. Deși chiar și în cazul lor, legumele sunt o alegere mai bună.
Acum, există aici niște excepții.
Sunt oameni care nu se îngrasă orice mănâncă. Da, ei pot mânca înghetata aia pe care ai vrea și tu sa o mănânci și îi urăști pentru asta. Din păcate fetele sunt slabe moarte și mă întreabă pe mine cum să se îngrașe, iar băieții sunt slabi morți și vor să bage direct steroizi. Din pacate, în ambele cazuri, soluțiile sunt greșite. Îngrășarea este un non sens medical și științific. De ce aș vrea eu să cresc riscul de boalăcardiovasculară, riscul de cancer, riscul de diabet, riscul de boală cerebrovasculară unui om ? Este ilogic să te îngrași. Corect este și în cazul asta să începi o curățare a dietei, să elimini ceea ce am spus mai sus, să începi să mănânci mai multă mâncare de calitate și să tragi de fiare. După un program eficient. În câteva luni vor exista rezultate semnificative.
Mai exista și exceptia celor care fac extrem de mult sport - sportivii de performanță ( baschet, fotbal, handbal ). Ei au antrenament intens și prelungit. Câteva ore în fiecare zi. În special în cazul baschetului, care combină alergatul moderat cu alergatul extrem de rapid - deci un fel de HIIT, necesarul lor caloric este extrem de mare.
Ei pot mânca o căruță de junk food pâna să se îngrașe. Oricum, după ce se lasă de sport, rămân cu obiceiuri alimentare proaste și se îngrașă. O poți vedea în cazul marilor sportivi de performanță. Majoritatea sunt grăsuni.Acum ceva timp la o emisiune de monden pozele mele cu mâncare au defilat pe o imensa plasmă, dar s-a discutat despre slăbit cu suplimente nutriționale pe care eu nu le recomand, despre slăbit cu cartofi prajiți la momentul indicat de nutriționist, despre dieta cu prăjituri, despre goji, despre multe alte lucruri. Eu nu sunt de acord ca pozele respective, care până la urmă sunt ale mele, să fie asociate cu niște aberații nutriționale. Din punctul meu de vedere s-au spus destule aberații nutriționale acolo. Și am fost asociat fără să vreau, întrucât pozele mele cu mâncare keto-low carb au fost asociate cu prăjituri, cartofi prajiți și suplimente nutriționale.
Evident, pozele au fost date fără sursa lor, adică pagina mea de FB. Eu nu mă supar, dar nu vreau să fiu asociat cu niște lucruri pe care nu le recomand.
Mulți oameni m-au sunat să-mi spună treburile astea. Nu mai intru în alte detalii, că nu-și au rostul. Le-am dat un mesaj pe pagina și aia e.În altă ordine de idei, am să vă rog ca de acum înainte când auziți bazaconii pe la televizor - diete bazate pe ADN, diete bazate pe suplimente, nu pe mâncare, diete cu dulciuri, diete în care se mănâncă și cartofi prajiți, diete personalizate trase la xerox cum promovează unii sau alții - vă rog să gândiți informația respectivă și să ' urmărești banii ', cum spune americanul. Deci, întreabă-te, ce are de câștigat respectivul prin promovarea unor suplimente?
Repet, eu nu am nimic împotriva suplimentelor nutriționale. Am ceva împotriva minciunilor la suprapreț. Suplimentele sunt suplimente. Adică sunt ceva suplimentar. Peste dietă, peste antrenament eficient, peste odihnă, poți adauga și suplimente. Dar suplimentele nu sunt minuni. Sunt poate minciuni umflate. Da, au efect, au beneficii, dar nu în ceea ce sunt adesea promovate. Totodată, nu există o dieta în care să poți mânca prăjituri și dulciuri.
Da, poți mânca o zi orice, cum am zis și eu, dar și orice-ul ăla trebuie INDIVIDUALIZAT. Poți să îți alegi orice, respectând niște reguli. Ar fi mult de zis.În altă ordine de idei, am să vă rog să vă uitați la oamenii care promovează lucrurile pe care le promovează. Să-i întrebați - câte kilograme ai slăbit, tu de ce ești gras dacă știi să slăbești, tu ai fost slab toată viața, tu mănânci doar suplimentele tale? Întreabă-i. Dacă raspunsul la oricare întrebare este cel potrivit - adică nici un kilogram / e irelevant ce fac eu pentru mine / da, am fost slab / nu mănânc doar suplimente etc, atunci nu are rost să vă pierdeți vremea ascultandu-i. Părerea mea.
Cu stimă,
Doctor Andrei Laslău
http://www.andreilaslau.ro/
https://www.facebook.com/drlaslauandrei
Posteaza comentariu