Postura corpului se îmbunătăţeşte
Musculatura spatelui se întăreşte şi postura corpului se îmbunătăţeşte dacă faci genuflexiuni cu regularitate. De asemenea, scapi de durerile de spate cauzate de petrecerea unui timp îndelungat la calculator.
Îţi reglezi echilibrul hormonal
Genuflexiunile au un efect benefic asupra hormonilor, ajutând corpul să ajungă la un echilibru hormonal. În timpul exerciţiului, testosteronul şi hormonul de creştere au un nivel ridicat în corp, fiind urmate apoi un alt hormon numit DHEA care este responsabil cu arderea grăsimilor, dezvoltarea masei musculare, îmbunătăţirea stării de spirit, a poftei de sex şi cu întărirea imunităţii.
Cum să faci corect genuflexiunile? Reguli de bază
Picioarele trebuie să fie depărtate, astfel încât ele vor depăşi puţin linia şoldurilor. Degetele picioarelor trebuie să fie îndreptate puţin înspre exterior. În timp ce faci exerciţiul, păstrează spatele perfect drept şi abdomenul încordat. Trage umerii în spate şi ridică pieptul. Astfel, spatele tău se va curba doar cât este normal pentru a proteja coloana vertebrală.
Un alt lucru de care să ţii cont este acela că nu trebuie să te uiţi niciodată la picioare! Privirea trebuie să fie în oglindă (iar dacă nu eşti la sală atunci te vei uita înainte, ţinând capul drept).
Toată greutatea ta trebuie să o simţi în călcâie, care nu se ridică deloc de la sol în timpul exerciţiului.
Posteaza comentariu