Îţi prezentăm 10 mituri pe care nu trebuie să le mai iei de acum în seamă, ci din contră să afli adevărul gol-goluţ!
1. Cu cât faci sport mai mult, cu atât vei avea rezultate mai bune!
Nu cantitatea este importantă, ci calitatea exerciţiilor pe care le faci. De aceea este necesară consultarea unui antrenor mai ales la început de drum. Nu ignora sfaturile şi regulile, altfel te vei trezi cu febră musculră sau cu un corp delos armonios.
2. Mituri despre sport: Dacă faci sport, nu contează cât şi ce mănânci!
Nu vei avea rezultatele mult dorite decât dacă îmbini dieta cu sportul. Unul fără celălalt nu te pot conduce spre corpul perfect. Trebuie să mănânci întotdeauna sănătos şi să respecţi orele normale de masă.
3. Cântarul îţi arată rezultatele activităţilor tale fizice
Nimic mai neadevărat, poţi rămâne la aceeaşi greutate, însă să îţi fi modelat armonios corpul. Măsoară-te cu un centimetru pentru a vedea exact dacă sportul a dat roade în cazul tău!
4. Dacă faci febră musculară înseamnă că ai dat randament maxim
Greşit! Febra musculară este un indiciu că ţi-ai depăşit limitele, că ţi-ai forţat corpul să continue deşi trebuia să îi oferi o pauză. Deasemenea poate semnala o greşeală în executarea exerciţiilor fizice pe care le-ai executat.
5. Mituri despre sport: Sportul te ajută să scapi de celulită!
Este parţial adevărat pentru că sportul este obligatoriu atunci când vrei să scapi de aspectul de coajă de portocală de pe corpul tău.
6. Nu mânca după ce faci sport pentru că vei asimila tot!
Deloc adevărat. Corpul are nevoie de hrană după ce faci sport, însă trebuie să ai grijă ce mănânci. Trebuie să eviţi exact acealeaşi alimente şi mâncăruri pe care nu ar trebui să le mănânci oricum în mod normal. Fructele sau salatele, dar şi o hidratare corectă te vor energiza după efort fizic.
7. Dacă transpiri mult înseamnă că te-ai antrenant eficient
Este normal să transpiri atunci când îţi supui corpul unor exerciţii fizice intense sau mai puţin intense, însă nu este un indice că ai ars mai multe calorii decât dacă nu ai fi transpirat atât. Transpiraţia diferă de la om la om şi are rolul de a regla temperatura internă şi poate fi un rezultat al căldurii din locul în care te antrenezi.
8. Cele mai bune rezultate le poţi obţine dacă te duci foarte des la sală
Nu este deloc adevărat, pentru că organsimul are nevoie de o pauză între antrenamente. Este mult mai eficient să ai un program constant în care exerciţiile sunt executate corect.
9. Sportul de dimineaţă este mai eficient decât cel făcut seara
Nu contează ora în care alegi să faci sport, însă trebuie să îţi faci tu un program pe baza momentului în care te simţi în plină formă. Constanţa este importantă şi nu momentul zilei în care alegi să te antrenezi.
10. Mituri despre sport: Yoga nu te ajută să pierzi calorii
Chiar dacă mulţi o consideră doar o metodă de relaxare, prin yoga arzi şi calorii! Nu se poate compara cu alte exerciţii fizice şi nici nu poţi slăbi aşa cum ai vrea doar făcând yoga, însă este o bună modalitate de întreţinere.
Posteaza comentariu