Slăbit cu laser. Rezultate rapide pentru o siluetă de invidiat!

Lipoaspirația laser este o modalitate simplă și cu rezultate imediat vizibile de a ajunge la o siluetă de invidiat! Acest nou tip de liposucție diferă de varianta clasică prin faptul că utilizează căldura produsă de laser pentru a “pastifica”, a lichefia grăsimea, ceea ce o face mai ușor de îndepărtat.

Scopul acestei intervenții chirurgicale estetice este același cu al liposucției obișnuite: de a reda o linie armonioasă corpului, de a oferi o siluetă de vis tuturor celor care visează la ea. Această metodă a apărut în urmă cu câtiva ani, dar a devenit în scurt timp una dintre cele mai solicitate intervenții estetice.

Cine este candidatul potrivit pentru această intervenție? Cui nu îi este indicată?

Pacientul potrivit pentru această intervenție este o persoană ce are mai mult de 18 ani, care are depozite mici și medii de grăsime, persistente, localizate în anumite zone (abdomen, flancuri, coapse, genunchi, gușă, brațe…etc.), care nu au dispărut sau nu s-au diminuat în ciuda adoptării unei diete și a efectuării de efort fizic.

„Intervenția nu este indicată pacienților cu obezitate, cu depozite adipoase mari, pentru că liposucția indiferent de metoda utilizată, nu este o modalitate de a slăbi. Această categorie de persoane va urma întâi o dietă și va adopta un stil de viață sănătos cu efectuare zilnică de exerciții fizice, după care, după pierderea în greutate, se va practica lipoaspirația grăsimii rămase. Se recomandă precauție sau este chiar contraindicată realizarea lipoaspirației la persoanele cu probleme de sănătate: boli autoimune, afecțiuni caracterizate de deficit de coagulare și predispoziție spre sângerări. De asemenea, nu se va efectua intervenția la paciente însărcinate sau ce alăptează. Proaspetele mămici vor trebui să aștepte câteva luni de la întreruperea alăptarii, pentru ca organismul să aibă șansa să se recupereze după toate modificările (atât de greutate cât și hormonale)”, a spus Dr. Cristian Nițescu, Medic primar chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă

Ce presupune și care sunt efectele?

Concret, lipoaspirația laser presupune următorii pași: inițial, exact ca în cazul lipoaspirației clasice, se infiltrează zonele vizate cu o soluție specială. Se fac niște incizii și prin utilizarea unei canule ce are atasata o lumina laser Nd-yag, se lichefiază grăsimea (laserul emite caldură, ce “topește” celulele grase și în același timp limitează sângerarea pentru că produce coagulare la nivelul vaselor mici).



Ulterior prin aceleași incizii se introduce o altă canulă, ce este atașată la un sistem de vacuum și astfel se aspiră grăsimea “pastificată”. Avantajul liposucției laser este faptul că aceasta nu doar îndepărtează depozitele inestetice de grăsime, ci și conferă o elasticitate sporită tegumentelor (datorită căldurii produse de laser ce îmbunătățește vascularizația în zonele de tegument de deasupra grăsimii lipoaspirate).

„Față de lipoaspirația clasică, metoda cu laser este mult mai eficientă în cazul pacienților cu piele laxă, neelastică, conferind astfel și un aspect mai ferm zonelor operate. De asemenea sângerarea este minimă iar grăsimea se extrage usor, astfel că vânătăile și edemul (umflarea) la nivelul zonelor lipoaspirate sunt mult mai reduse decât în cazul lipoaspirației clasice. Durerea și disconfortul pacientului sunt deci reduse. Recuperarea este mult mai rapidă după liposucția laser, așadar pacienții revin mai repede la activitățile zilnice și la serviciu”, a mai spus Dr. Cristian Nițescu.

Este important de reținut că liposucția laser, precum și orice altă metodă, nu este un mod de a slăbi. De asemenea, în general, după vindecare, timp de aproximativ un an in zonele lipoaspirate nu se va mai depune grăsime, dar acest lucru nu înseamnă că pacientul nu se poate îngrășa. Rezultatele obtinute sunt foarte bune dar, rezultatele postoperatorii pe termen lung depind de disciplina si complianta cu care pacientul respecta indicatiile medicului chirurg plastician.