Riscul pastilelor de slabit





Medicamentele pentru slabit reprezinta o atractie pentru multe persoane, in special pentru femei, in dorinta lor de a-si suprima pofta de mancare exacerbata sau de a obtine un efect laxativ. Atat timp cat aceste medicamente sunt administrate sub directa observatie medicala, nu exista nici un fel de risc. Altfel, folosirea permanenta a acestor medicamente creeaza dependenta, duce la dereglari de metabolism, tulburari de ritm cardiac si afective, edeme, etc.

Medicamentele de slabit aparute pe piata se descriu ca si consumatori de grasime, insa aceste produse pot contine efedrina si pseudo-efedrina, care au potentiale efecte negative asupra sistemului nervos central si a celui cardiac.
Aceste suplimente nu reduc greutatea intr-un mod sanatos, nu sunt o metoda sigura si eficienta de mentinere a greutatii si pot provoca chiar cresteri in greutate. Ca si efecte secundare ale administrarii fara prescriptie medicala a unor medicamente de sinteza antiadipoase se pot aminti: aritmii, cresterea tensiunii arteriale, depresie, nervozitate, atac de panica, etc.

Parerea medicului este singura in masura sa recomande sau nu administrarea acestui tip de medicatie. Este stiut faptul ca dietele fade, neechilibrate, suplimentele nerecomandate medical si alte metode de pierdere a greutatii pe perioade scurte sunt de evitat.
Cea mai buna metoda de pierdere a excesului ponderal si de mentinere a unei greutati sanatoase este aceea de a urma o dieta echilibrata, controlata, care sa imprime si imbunatatirea obiceiurilor alimentare, precum si exercitiul fizic zilnic.