Un fruct de avocado pe zi ajută la scăderea colesterolului rău

Fructul de avocado poate fi un aliat important al persoanelor supraponderale în încercarea de a scădea nivelul grăsimilor din sânge


La cinci săptămâni după ce au început să urmeze dietele desemnate fiecărui subgrup, nivelurile de colesterol LDL scăzuseră cu 7,4 mg/dl în cazul voluntarilor care urmau dieta cu conţinut scăzut de grăsimi şi cu 8,3mg/dl în cazul celor care urmau dieta cu conţinut mediu de grăsimi.

Subiecţii care urmau dieta cu conţinut moderat de grăsimi, dar şi un avocado pe zi, au înregistrat cea mai mare schimbare în ce priveşte nivelul de colesterol rău (LDL), care scăzuse cu 13,5 mg/dl.

Scăderea cu 13,5 mg/dl a nivelului de colesterol LDL ar putea fi suficientă pentru a preveni nevoia unui tratament medicamentos de ţinere sub control a colesterolului, potrivit lui Kris-Etherton.

Totuşi, scăderea nu este atât de mare pe cât s-ar putea cu ajutorul celor mai noi medicamente pentru colesterol.

Oamenii nu trebuie doar să adauge un avocado dietei, ci ar fi foarte bine să adauge un astfel de fruct unui regim alimentar sănătosPenny Kris-Etherton
Kris-Etherton a precizat că studiul arată că dietele sănătoase pentru sistemul cardiovascular sunt eficiente în ceea ce priveşte scăderea colesterolului, fie că includ sau nu şi avocado.

"O dietă sănătoasă este eficientă, dar sunt unele beneficii în plus prin adăugarea unui fruct de avocado", a spus cercetătoarea.

Kate Patton, expertă în diete de prevenire a maladiilor cardiovasculare, la Cleveland Clinic din statul american Ohio, a declarat că unii dintre compuşii din avocado sunt, probabil, responsabili de scăderea mai accentuată a nivelului de colesterol.

"Fibrele ajută la menţinerea unui sentiment de saţietate pentru mai mult timp şi încetinesc procesul digestiv", a spus Patton, care nu a fost implicată în cercetare, adăugând că acest fruct i-ar putea ajuta pe oameni să nu mănânce altceva pe timpul zilei.

Kris-Etherton a declarat că este, de asemenea, posibil ca oamenii să beneficieze de aceleaşi efecte pozitive consumând alte legume, fructe şi nuci similare cu fructul de avocado.

Cercetătoarea a sfătuit persoanele care doresc să înceapă să urmeze o dietă să analizeze mai întâi alimentele pe care le consumă de obicei.

"Efectuaţi o evaluare a dietei pe care o aveţi în prezent, vedeţi unde mai puteţi face schimbări şi porniţi de-acolo", a spus Penny Kris-Etherton.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod