1. Vinete la grătar cu seminţe de susan prăjite
Ingrediente pentru 2 porţii
- 2 vinete
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- sare
- piper negru
- seminţe de susan prăjite
- 1 căţel de usturoi.
Vinetele se taie rondele, se sărează şi se pun pe grătar.
Între timp se prepară un dressing din usturoi, sare, piper şi o jumătate din seminţele de susan pisate în mojar. Apoi se amestecă zeama de lămâie şi uleiul pentru a rezulta un dressing cremos.
Se amestecă rondelele de vinete cu acest dressing atunci când sunt calde pentru a absorbi toate aromele.
Se pot consuma alături de o salată cu roşii, ceapă, pătrunjel, quinoa, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper.
2. Paste integrale cu mazăre, şuncă şi pătrunjel verde
Ingrediente pentru 2 porţii
- 1 cană cu paste
- 1/4 cană cu mazăre proaspătă
- câteva felii de şuncă afumată, tăiate cubuleţe
- pătrunjel verde
- o ceapă mică, tocată mărunt
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sare
- piper negru.
Se fierb pastele, iar între timp se lasă la călit ceapa, şunca şi mazărea.
Se amestecă ingredientele călite cu pastele şi se ornează cu pătrunjel proaspăt şi piper negru măcinat.
3. Cartofi noi la cuptor cu salată de creson şi crudităţi
Ingrediente pentru 2-3 porţii
- 10 cartofi noi, spălaţi
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sare de mare
- piper negru
- fulgi de ardei iute
- rozmarin.
După ce ai spălat bine cartofii, se taie în patru şi se pun într-un castron mare.
Se presară peste ei uleiul şi condimentele, amestecându-se foarte bine înainte de a-i pune la cuptor.
Se aşază într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi se lasă la cuptor 45-50 de minute, pe foc mediu.
Până se fac cartofii poţi să prepari o salată proaspătă cu roşii, castraveţi, ceapă verde şi creson.
4. Frittata cu dovlecei şi brânză de capră
Ingrediente pentru 2-3 porţii
- 6 ouă
- 2 dovcelei, tăiaţi mărunt
- 1/2 ceapă roşie, feliată
- 1/2 ardei roşu, feliat mărunt
- ulei de măsline
- sare
- piper negru
- brânză de capră.
Pune într-o tigaie puţin ulei de măsline şi lasă ceapa, dovleceii şi ardeiul la călit până se înmoaie.
Între timp se bat ouăle şi se toarnă peste legumele din tigaie.
Se consumă cu o salată proaspătă de pătrunjel, salată verde sau valeriană.
5. Tocăniţă de năut cu curry, coriandru şi ghimbir
Ingrediente
- 2 căni cu năut din conservă
- 3 cepe mari tăiate fideluţă
- 3 beţe de ţelină mărunţite
- 1 morcov tăiat rondele
- 2 căţei de usturoi mărunţiţi
- 1 lingură de curry
- 1 lingură cu ghimbir proaspăt răzuit
- 1 lingură cu seminţe de coriandru prăjite şi mărunţite
- 1/2 linguriţă cu seminţe de chimen
- 1/2 linguriţă cu fulgi de ardei iute
- sare de mare
- 1/2 cană cu suc de roşii
- 3 linguri cu ulei de măsline extravirgin
- puţină apă.
Mod de preparare
Se încinge uleiul, se adaugă curry, ghimbirul, coriandrul, seminţele de chimen şi fulgii de ardei iute.
Se adaugă apoi ceapa care se lasă puţin la călit, după care se pune usturoiul, morcovul, ţelina şi năutul.
Se stinge totul cu sucul de roşii şi apa cât să acopere alimentele, lăsându-se să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute.
Se consumă atât caldă, cât şi rece cu o salata de varza murată sau de verdeţuri proaspete.
6. Tartine cu somon afumat, cremă de brânză şi mărar
Ingrediente
- file de somon afumat
- cremă de brânză
- mărar proaspăt
- fulgi de ardei iute
- piper roşu, măcinat
- puţină zeamă de lămâie
- felii de pâine integrală sau de baghetă.
Mod de preparare
Se ung feliile de pâine cu cremă de brânză, se aşază fâşiile de somon afumat şi se stropesc cu puţină zeamă de lămâie.
Apoi se ornează cu mărar proaspăt, fulgi de ardei iute şi piper roşu măcinat.
Posteaza comentariu