Practic, la micul dejun este recomandat să mănânci de unul singur, la prânz să ai musafiri, iar cina poţi să o dai şi la săraci. Şi foarte important este modul în care înghiţi. Dacă te grăbeşti să termini totul din farfurie în două minute, categoric nu vei slăbi şi ţi se va face şi rău. Alimentele trebuie mestecate pe îndelete, în bucăţele mici. Altfel, vei mânca mai mult, pentru că vei avea senzaţia că nu te-ai săturat.
De la 6 la 10
Micul dejun trebuie să fie cea mai consistentă masă. Aşa că pune-ţi ceasul să sune cu o oră mai devreme, pentru a avea timp să mănânci în linişte. Un mic dejun pe fugă, în picioare, lângă frigider, sau o cafea băută în maşină nu ajută deloc. Mai bine te trezeşti de dimineaţă şi savurezi un sendviş cu şuncă, brânză, unt, dar şi cu crudităţi. Acum ai la dispoziţie roşii, ardei, castraveţi, aşa că ai de unde alege. Continuă apoi micul dejun cu un suc de fructe (nu de la magazin), ci făcut de tine la storcător. Dacă nu ai fructe în casă, e bun şi un ceai sau pur şi simplu apă. De altfel, un pahar cu apă poţi să bei chiar şi înainte de micul dejun (se spune că aşa se curăţă rinichii).
În drum spre serviciu sau la primele ore de muncă poţi să mai bei un iaurt sau să ronţăi nişte fructe. Piersici, struguri, prune, ce vrei tu!
De la 10 la 14
Între timp, de atâta lucru, s-ar putea să-ţi mai scadă un pic din energie, aşa că ar fi potrivită o gustare. Un banal covrig şi o banană te pot pune pe picioare. Dacă nu-ţi plac covrigii, ia un măr sau o pară. Aşadar, înapoi la muncă!
De la 14 la 16
Masa de prânz trebuie să aibă multe proteine. De aceea sunt indicate carnea albă, pregătită la grătar şi cu garnitură de salată de varză, roşii, castraveţi, bogată în vitamine. Şi peştele este recomandat la prânz. Un astfel de meniu are avantajul caloriilor mici şi ajută la sănătatea intestinelor şi a bilei. De la prânz trebuie să lipsească pâinea, iar desertul poate să fie doar un vis.
De la 16 la 18
Chiar dacă ai bea o cafea, pentru "revigorare”, mai bine renunţi. De asemenea, alungă şi gândul că ai vrea o prăjtură sau o îngheţată ori o plăcintă fierbinte. Mai bine ia un măr, o banană sau orice alt fruct vrei tu. Însă să fie unul singur! Sau mai ai alternativa unui suc de fructe făcut în casă.
De la 18 la 20
Cina trebuie să conţină, la fel ca şi prânzul, doar un singur fel de mâncare. Şi la cină se respectă regula fără pâine şi desert! Seara este recomandat să mănânci peşte cu legume proaspete sau gătite cât mai puţin. Din alimentaţia de seară mai pot face parte iaurtul, brânza, sparanghelul, salata verde, merele.
Sunt total interzise tocăturile, ouăle, prăjelile sau grăsimile.
Un ceai sau un pahar cu lapte te vor ajuta să ai şi un somn liniştitor.
Şi încă ceva de care trebuie să ţii obligatoriu seama: cina trebuie luată înainte cu patru-cinci ore de culcare.
Comentarii (2)
ce poti manaca sa slabesti otara mai uor
Mie mi-au fost de foloais in cura de slabire suplimentele acaiberry900. Luate impreuna cu o dieta corespunzatoare, sport si o viata optimista aceste suplimente chiar dau rezultate. Le-am luat de pe http://acaiberry900.ro
Posteaza comentariu