25% dintre romani sunt obezi, iar 50% au probleme cu kilogramele in plus, avertizeaza statisticile, prevalenta fiind mai mare in randul femeilor. Cele mai afectate sunt persoanele cu varsta peste 30 de ani. Rezultatul? Speranta de viata scade cu 3 ani in cazul supraponderalitatii, cu 6 ani la barbati si 7 ani la femei in cazul obezitatii.
Obezitatea in Europa reprezinta azi una dintre cele mai grave probleme de sanatate publica, potrivit OMS si, pentru prima data in istorie, numarul persoanelor supraponderale il depaseste cu mult pe cel al persoanelor subnutrite.
Atentie! Greutatea corporala iti influenteaza sanatatea!
Obezitatea reprezinta o problema de sanatate publica, scade calitatea vietii si creste riscul de mortalitate, avertizeaza dr. Radulian.
Excesul ponderal ne dezarmeaza in fata diverselor boli, obezitatea fiind un factor de risc in dezvoltarea lor. Obezitatea poate genera hipertensiune arteriala, hiperlipidemie (cresterea cantitatii de lipide din sange), diabet de tip II, risc crescut de infarct miocardic sau de alte boli cardiovasculare (boli ale arterelor inimii, probleme de circulatie la nivelul picioarelor si atac cerebral), probleme ale aparatului locomotor, in special la nivelul articulatiilor si al spatelui, respiratie ingreunata, mobilitate limitata, dureri de spate sau articulare si creste predispozitia catre diverse forme de cancer.
De asemenea, pe langa aceste probleme se adauga si cele de ordin psihologic, precum anxietatea, depresia, izolarea sociala, alienarea, modificari comportamentale.
Un ajutor in programul de slabit
Pentru a pierde kilograme in mod sanatos, specialistii recomanda urmarea unei diete hipocalorice combinata cu un program de activitate fizica. Daca doresti sa cresti eficienta programului de slabit, poti folosi un tratament care te poate ajuta sa slabesti cu 50% mai mult decat doar prin dieta este disponibil in farmaciile din tara.
Medicamentul (orlistat 60 mg) a fost lansat in Romania anul trecut si este recomandat a se utiliza in asociere cu o dieta hipocalorica, cu un continut scazut de grasimi. Profilul de siguranta si eficacitate al orlistat (ingredientul activ al medicamentului pentru slabit alli) a fost testat in peste 100 de studii clinice, cu ajutorul a peste 30.000 de pacienti.
Medicamentul da rezultate doar in combinatie cu o dieta moderat hipocalorica, cu un continut redus de grasimi si adoptarea unui regim de viata sanatos.
Cui se adreseaza tratamentul?
Tratamentul este recomandat adultilor supraponderali de peste 18 ani, cu un indice de masa corporala mai mare de 28. Medicamentul are rolul de a bloca absorbtia a aproximativ 25% din grasimile ingerate, care altfel s-ar tranforma in kilograme in plus. Acesta actioneaza la nivelul tractului gastro-intestinal si nu la nivelul sistemului nervos central si este absorbit in proportie foarte mica de sub 2%.
De asemenea tratamentul ajuta si la reducerea grasimii viscerale (grasimea acumulata in jurul abdomenului) care s-a dovedit a fi foarte periculoasa pentru organism.
Ca orice alt tratament, poate avea reactii adverse. Cele mai frecvente sunt: flatuenta, predispozitie spre scaune uleioase. Aceste reactii pot sa apara in primele saptamani de la utilizarea capsulelor. Astfel, la fiecare 2 kg pe care le poti pierde prin dieta, medicamentul te va ajuta sa mai scazi inca 1 kilogram.
"A slabi este dificil, mai ales cand oamenii fac acest lucru pe cont propriu. Acest medicament nu este o solutie minune si asigura rezultate doar in combinatie cu o dieta moderat hipocalorica, cu un continut redus de grasimi si adoptarea unui stil de viata sanatos," declara dr. Radulian.
Posteaza comentariu