© Copyright: depositphotos
Sănătate: 4 metode prin care eviţi să mănânci mult după ce ai făcut exerciţii fizice!
Totodată, dacă antrenamentului îi urmează o masă principală, fie ea prânz sau cină, evită greșeala de a te înfrupta dintr-o porție generoasă de mâncare (din aceleași considerente). În schimb, mănâncă atât cât o faci în mod obișnuit și, dacă după 10-15 minute încă îți este foame, suplimentează porția inițială.
3. Hidratează-te
Uneori, o ușoară deshidratare este confundată cu senzația de foame. De aceea, pentru ca antrenamentul la sală să nu fie urmat de un festin culinar, ține mereu la îndemână o sticlă cu apa din care să bei constant. Nu uita, bineînțeles, să te hidratezi așa cum se cuvine și înainte de antrenament pentru a-ți pregăti organismul pentru efortul fizic și transpirația aferentă.
4. Consumă fibre și proteine din belșug
Pentru a ține senzația de foame la distanță și a scăpa de excesele post-antrenament, include fibre din belșug în meniul tău zilnic - aproximativ 25-30 grame zi de zi. De unde le obții? Din fasole, mazăre, spanac, cereale integrale, fructe, oleaginoase. Adaugă fibre la fiecare masă pentru ca senzația de sațietate să te însoțească întreaga zi!
Cât despre proteine, și acestea au un efect similar fibrelor, impiedicând secreția de grelină, acel hormon responsabil de foamea acută. Și fiindcă ai nevoie de proteine pentru a-ți ajuta mușchii să se refacă după activitatea intensă, asigură-te că mănânci în fiecare zi între 0,5 și 0,75 grame de proteine per kilogram corporal (deci, dacă ai 60 kg, consumă între 30 și 45 grame de proteine).
Posteaza comentariu