Te simţi balonată şi ai o digestie îngreunată după mesele copioase luate de Paşte? Oferă-i corpului tău o pauză, respectând câteva reguli de bază şi optând pentru mai multe salate proaspete în dieta zilnică.
Umple frigiderul cu salată verde, spanac, pătrunjel, ceapă verde, lobodă şi rucola pentru a avea la îndemână cât mai multe verdeţuri proaspete pentru salate. Combină aceste verdeţuri cu rădăcinoase (morcovi, sfeclă roşie, ţelină), măsline, avocado, boabe de năut/fasole/linte fierte, seminţe de rodie sau felii de grepfrut, roşii, varză, castraveţi şi ardei pentru a avea mai multă diversitate.
De asemenea, pentru a-ţi uşura digestia mai ţine cont şi de câteva sfaturi utile:
1. Fără carne
După un consum exagerat de carne în perioada sărbătorilor ar fi recomandat să faci o pauză de o săptămână sau mai mult. Proteinele le poţi lua din surse vegetale precum soia, quinoa, avocado, amarant, seminţe de floarea-soarelui, fasole boabe, linte, mazăre, năut, migdale şi seminţe de chia.
Posteaza comentariu