3/4 cana de paste (dupa preferinta)
4 rosii medii, taiate felii subtiri
1 ceapa mica, taiata felii subtiri (sau 5 cozi de ceapa verde)
1 castravete taiat cubulete
1 cana de porumb din conserva sau inghetat
1 cana de frunze de busuioc maruntite
1/3 cana de iaurt degresat
3 linguri de maioneza light
2 catei de usturoi, descojiti
Fierbe pastele in apa cu sare, scurge-le si racoreste-le cu un jet de apa. Pune-le intr-un castron mare si adauga rosiile, ceapa, castravetele si porumbul. Amesteca busuiocul cu iaurt, maioneza , zeama de lamaie, usturoi, sare, piper si toarna compozitia peste amestecul cu paste.
Detalii nutritionale per portie: 189 calorii; 2 g grasimi; 0,5 g grasimi saturate; 6 mg colesterol.
Salata de paste, porumb, rosii si busuioc
Daca tot se vorbeste despre sezonul salatelor, incearca aceasta combinatie de paste cu porumb, rosii si busuioc.