Oamenii de știință de la Universitatea Southern California susțin că obezitatea poate fi contagioasă. Și nu sunt singurii, potrivit brightside.me. Și alte cecetări au ajuns la aceeași concluzie.
În cadrul studiului realizat la Universitatea Southern California au fost incluși 1111 de copii și familiile lor. În general, 25% dintre adolescenți și 75% dintre adulți au fost diagnosticați cu obezitate. Atunci când cercetătorii au analizat mediul social, obiceiurile alimentare și alți factori au descoperit că adolescenții ai căror părinți aveau colegi de serviciu supraponderali erau predispuși să se îngrase mai repede.
Oamenii de știință sunt de părere că principalul factor care determină creșterea în greutate în rândul unor membri ai aceluiași grup social este influența reciprocă pe care o au asupra obiceiurilor lor alimentare.Un alt studiu, realizat la Universitatea Hawaii, a condus la apariția termenului de "obezitate imitativă", ceea ce înseamnă că oamenii au tendința de a imita comportamentul persoanelor obeze. În cadrul cercetării au fost incluși 5000 de adolescenți și s-a descoperit că adolescenții obezi își "ajută" prietenii slabi să se îngrașe.
"Dacă vei mânca împreună cu un prieten supraponderal, probabil vei alege să mănânci aceeași mâncare ca și el. Iar acest lucru va duce în timp la acumularea de kilograme în plus", au declarat cercetătorii.Și cercetătorii de la Harvard au realizat studii asupra teoriei care susține că obezitatea se poate transmite de la o persoană la alta. Aceștia au analizat un grup de 12.000 de persoane pe o perioadă foarte lungă de timp, de aproape 32 de ani. Iar concluzia este următoarea: dacă prietenul tău se îngrașă, sunt 50% șanse să te îngrași și tu.
De ce sunt aceste studii importante? Oamenii de știință consideră că aceste date pot ajuta în schimbarea abordării în lupta cu obezitatea.
Scopul ar deveni astfel implementarea unor principii de alimentație sănătoasă asupra grupurilor, nu individual așa cum se întâmplă în prezent.
Posteaza comentariu