Mituri despre legume

Contin calciu, magneziu, fosfor, fier, mangan, cupru, sulf, in proportii variabile in functie de solul in care creste. Stimuleaza si sustin functiile intestinale si au efect anti-ulceros. 150 grame de cartofi au 100 de calorii, ceea ce reprezinta 45% din necesarul zilnic de vitamina C si 21% din necesarul de potasiu. Cartofii nu ingrasa, ci produsele grase pe care le adaugam pe langa acestia.
Contrar mitului, nici macar daca sunt prajiti, nu sunt atat de rai pe cat se spune, daca sunt respectate cateva conditii: ulei de calitate, care sa nu fie refolosit la infinit, si mancati ca atare, adica fara sosuri pline de grasimi.

Concluzia
: Cartofii sunt sanatosi, chiar necesari unei alimentatii echilibrate.
Aici (http://retete.eva.ro/mancaruri/cartofi-in-retete-minunate-articol-29626.html) gasesti cateva retete minunate unde cartoful este vedeta.

Miezul salatei este curat

Un mit foarte periculos. Faptul ca miezul salatei pare etans, protejat de frunzele exterioare, este doar o parere. Studiile au aratat ca poate cauza unele dintre cele mai grave toxiinifectii alimentare cu salmonela si listeria. Asa ca salata trebuie spalata foarte bine, frunza cu frunza.

Concluzia: Legumele, in general, dar in special cele care se consuma crude, trebuie spalate cu foarte mare atentie, foarte bine, in doua-trei reprize, sub jet puternic de apa.


Legumele producatorilor locali sunt mai ieftine

Si da si nu. Probabilitatea ca legumele care sunt cultivate in ferme apropiate de casa sa fie mai ieftine este foarte mare. Cu atat mai mult atunci cand in zona sunt mai multe ferme, care pentru a castiga clienti, intra in competitie si sunt nevoite sa reduca pretul. Dar trebuie luat in calcul si faptul ca productia nu poate exista daca nu este vanduta la un pret care sa acopere cheltuielile si sa aduca un minim beneficiu.

Concluzia: Daca vrei cu adevarat legume proaspete si ieftine, cumpara-le direct de la producatorii locali, aflati aproape de orasul tau.
Un drum cu masina personala la fermele de legume si fructe, de unde tu si, eventual, inca o familie (prieteni sau vecini), sa cumparat cantitati mai mari de legume si fructe este cea mai buna solutie. Producatorul iti vinde marfa, mai ieftin (pentru ca nu mai suporta el cheltuielile de transport), iar tu cumperi legume cu un pret mai mic decat cel din piata.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • FLORIN pe 25 Ian 2011, 14:17
    INFORMATII PRETIOASE !!!!!!!

    INFORMATII PRETIOASE PENTRU CULTIVATORII SI CONSUMATORII DE LEGUME, LA: https://sites.google.com/site/culturalegumelor

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod