Ce este bulimia?
Bulimia este tulburarea emoţională manifestată prin exces alimentar (uneori până la "refuzul gastrointestinal") urmat imediat de vomă, cel mai frecvent, voma fiind provocată. Şi aceasta este tot o manifestare a refuzului interior de alimentare.
Persoanele bulimice pot fi recunoscute după tendinţa de a cumpăra şi consuma alimente excesiv. Structural anatomic acestea sunt mai dificil de recunoscut dat fiind faptul că, greutatea corporală se menţine în limite aproape de normal. Cearcănele pronunţate, expresia feţei care exprimă oboseală, precum şi smalţul dinţilor tocit de regurgitarea şi voma repetată, pot fi câteva semne care să atragă atenţia, aflăm de la psihologul Steliana Rizeanu.
Semne şi simptome ale anorexiei şi bulimiei
"Tulburarea bulimică are la bază în principal probleme psihice şi emoţionale nerezolvate; din această cauză se recomandă ca metodă de tratament psihoterapia îmbinată în cazuri grave cu tratament medicamentos. Abordarea nutriţională este de asemenea o etapă importantă care ajută pacienta să găsească un regim alimentar corespunzător. În ceea ce priveşte relaţiile cu familia, persoanele afectate de bulimie sunt implicate în general în conflicte cu familia, aceste conflicte constituind uneori chiar cauza tulburării bulimice. În general, părinţii refuză să recunoască gravitatea aspectelor fizice şi psihologice corelate cu bulimia şi, de aceea, în acest caz implicarea unei alte persoane ca terapeutul poate duce la rezolvarea problemei. În concluzie, apelând la un specialist puteţi găsi împreună calea pentru rezolvarea problemei", explică psihoterapeutul Lena Rusti.
Posteaza comentariu