4. Zahărul de cocos
Zahărul din nucă de cocos este o alternativă potrivită pentru zahărul alb rafinat sau cel brun din comerţ. Îl poţi folosi pentru a îndulci ceaiul, cafeaua, dar şi pentru dulciuri. Spre deosebire de zahărul rafinat din supermarket, acesta îşi păstrează toţi nutrienţii intacţi şi nu are un impact atât de puternic asupra pancreasului.
Se obține din nectarul florilor de nucă de cocos. Nectarul dulce este evaporat la temperaturi scăzute până devine un caramel gros, după care este uscat şi măcinat până devine pudră cristalizată. Nu este albit şi nici rafinat, tratamente care sunt aplicate zahărului din comerţ şi conţine potasiu, zinc, fier și vitaminele B1, B2, B3 şi B6.
5. Siropul de arţar
Este o excelentă sursă de mangan şi zinc, cu puţine calorii. 2 linguriţe (13 grame) de sirop conţin 35 de calorii şi este mai sărac în fructoză decât siropul de porumb sau nectarul de agave. Spre deosebire de mierea de albine, siropul de arţar nu este sensibil la căldură, susţine specialistul care-l recomandă pentru preparatele la cuptor.
Comentarii (2)
Zaharina este un produs sintetic, obtinut in laborator si care este bine sa fie evitat sau consuma ocazional. Poate fi inlocuit cu stevia, zaharul de mesteacan sau cel de cocos integral. www.wellness-coach.ro
Zaharina este buna pentru indulcit?
Posteaza comentariu