Cum să începi dieta ketogenică
“Pregătirea dietei keto se va face cu un set complet de analize medicale. Doar după ce te asiguri că organismul tău este sănătos poţi trece la pasul următor. Desigur pentru o avea rezultate prin aceasta dietă, este necesar ca înainte să descoperim dacă avem anumite intoleranțe alimentare, intolerante care pot menţine un nivel ridicat de inflamaţie în corp, proces inflamator ce poate periclita sănătatea şi care creează rezistente la slăbire prin încetinirea procesului digestiv, metabolic şi imun. Testul de intoleranţe alimentare se face printr-un test de sânge foarte simplu, care poate detecta intoleranța până la 271 de tipuri de produse alimentare diferite. Mai mult decât atât, testul nu doar confirmă dacă există sau nu o sensibilitate alimentară, ci decelează sensibilitatea la diverse alimente pe o scară de la 0 la 4, de la „aliment tolerat” - care poate fi consumat în continuare - la „intoleranță severă” - alimente la care trebuie să se renunțe”, adaugă psiho-nutritionistul Bianca Pătraşcu.
Regulile dietei ketogenice
"Cea mai bună metodă de a slăbi este să mănânci mai multe grăsimi şi să restricţionezi la maximum carbohidraţii, în special zaharurile simple. Putem mânca delicios: salate cu avocado, nucă de cocos, ulei de cocos presat la rece, nuci şi smântână, ouă prăjite în unt, supă de pui a la grec, muşchiuleţ de vită în sos de brânză gorgonzola, alune de pădure, migdale, seminţe şi aşa mai departe. Este vorba despre o infinitate de combinaţii, multe extrem de uşor de gătit. Dar eu am un echilibru între grăsimile animale şi vegetale în dieta mea, mănânc zilnic salate de crudităţi, legume şi fructe puţin dulci, pentru că toate astea vin cu puţine glucide care sunt însoţite de fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi”, explică medicul Andrei Laslău, care a reuşit să slăbească 20 de kilograme în mai puţin de două luni de zile urmând această dietă.
Ce poţi să mănânci: carne, ou, peşte, unt, smântână, nuci româneşti, braziliene, macadamia, migdale, fistic, caju, seminţe de in, dovleac, floarea soarelui, sâmburi de caisă, avocado, nucă de cocos, măsline naturale, toate crude.
Ce nu poţi să mănânci: produse de cofetărie, patiserie, făinoase, zaharoase, sucuri dulci, tot felul de batoane şi batonaşe, covrigei, chipsuri, cerealele, fructele foarte dulci şi fructele uscate în cantitate mare, pâinea, pastele, cartofii şi orezul, îndulcitorii artificiali. Dintre carbohidraţii acceptaţi sunt: nuci, legume, seminţe, fructe puţin dulci cum ar fi kiwi, ananas, mere şi fructele de pădure.
Un meniu recomandat de dr. Andrea Laslău:
- Dimineaţă: două ouă fierte cu 50-100 grame de brânză, o mână de mix de nuci şi o cafea
- Gustare: dacă îţi e foame rău, mix de nuci 30-50 grame;
- Prânz: orice tip de carne cu legume, mix de nuci sau cu legume gratinate cu caşcaval sau cu ou şi smântână;
- Gustare: acelaşi mix sau brânză cremă cu fructe de pădure;
- Seara: peşte cu legume.
Posteaza comentariu