Dieta ketogenică: multe grăsimi, mai puţine proteine şi carbohidraţi aproape deloc
Dieta ketogenică este o dietă în care majoritatea caloriilor provin din grăsimi, iar consumul de proteine este redus la 1-1,5 grame pe kilogram/corp, iar carbohidraţii sunt menţinuţi la minimum (20-40g pe zi). Scopul dietei ketogenice este de a realiza o stare metabolică numit cetoza (ketoza).
Dieta ketogenică implică reducerea drastică a carbohidraților și înlocuirea acestora cu grăsimi.
Cetoza (ketoza) este pur și simplu un proces metabolic normal în care celulele corpului ard fragmente de grăsimi numite cetone în loc de glucoză pentru combustibil.
Dieta ketogenică: planul alimentar
Planul alimentar trebuie să fie astfel conceput încât să conţină 70-75% calorii din grăsimi, 20-25% din proteine și 5-10% din carbohidraţi. Grăsimile nu au nici un efect asupra zahărului din sânge și nivelului de insulina.
Ce poţi să mănânci: carne, ou, peşte, unt, smântână, nuci româneşti, braziliene, macadamia, migdale, fistic, caju, seminţe de in, dovleac, floarea soarelui, sâmburi de caisă, avocado, nucă de cocos, măsline naturale, toate crude.
Ce nu poţi să mănânci: produse de cofetărie, patiserie, făinoase, zaharoase, sucuri dulci, tot felul de batoane şi batonaşe, covrigei, chipsuri, cerealele, fructele foarte dulci şi fructele uscate în cantitate mare, pâinea, pastele, cartofii şi orezul, îndulcitorii artificiali.
Comentarii (1)
Nu am nimic de comentat
Posteaza comentariu