Dieta cu roşii: ziua 5
Mic dejun: măsline, ardei roşu, ou fiert tare, o felie de pâine integrală prăjită.Prânz: salată de năut cu roşii, castraveţi, ardei roşu, morcov răzuit, pătrunjel verde şi ceapă verde.
Cină: supă-cremă de roşii, fără foc (reţeta la final).
Gustări: un ou fiert cu o roşie sau un pahar cu suc de roşii.
Dieta cu roşii: ziua 6
Mic dejun: pateu de linte (linte fiartă amestecată în blender cu puţin ulei de măsline, usturoi, sare, piper şi pătrunjel) cu două roşii.Prânz: paste integrale cu sos de roşii, usturoi şi busuioc proaspăt.
Cină: supă-cremă de roşii, fără foc (reţeta la final).
Gustări: hummus (pastă de năut) cu o roşie sau un ou fiert cu o roşie sau un pahar cu suc de roşii.
Dieta cu roşii: ziua 7
Mic dejun: omletă cu ceapă, ardei, roşii şi ciuperci.Prânz: roşii umplute cu mei, ciuperci şi mărar, gătite la cuptor (reţeta la final).
Cină: supă-cremă de roşii, fără foc (reţeta la final).
Gustări: hummus (pastă de năut) cu o roşie sau un pahar cu suc de roşii.
Dieta cu roşii: 2 reţete dietetice cu roşii care se prepară rapid
Supă-cremă de roşii cu avocado şi quinoa
Avocado furnizează grăsimi sănătoase esenţiale pentru slăbit, iar quinoa este o pseudocereală considerată a fi proteină completă. Astfel vei obţine o supă gustoasă, săracă în calorii, dar şi foarte hrănitoare.Ingrediente:
- 1 cană cu roşii cherry aromate
- un sfert de avocado bine copt
- 3-4 linguri cu quinoa fiartă în prealabil în apă precum orezul
- fulgi de ardei iute
- sare de mare
- piper negru
- puţină zeamă de lămâie, după gust
- busuioc proaspăt (opţional).
Mod de preparare:
Se mixează toate ingredientele în blender, iar în funcţie de consistenţa dorită poţi să adaugi câteva linguri de apă sau mai multă quinoa. Astfel vei obţine o supă cremoasă care nu are multe calorii şi stimulează metabolismul datorită capsaicinei din ardeiul iute.
Roşii umplute cu mei, ciuperci şi mărar
Ciupercile sunt o sursă bună de proteine, însă dacă preferi carnea poţi să le înlocuieşti cu piept de curcan în această reţetă.Ingrediente:
- 4-5 roşii mai mari, din care se scoate miezul
- 1/2 cană cu mei fiert în prealabil în apă, ca şi orezul
- 1 morcov răzuit
- 1/2 ardei roşu tăiat cubuleţe
- 2 ciuperci tocate mărunt
- 1 ceapă medie tocată mărunt
- 1 căţel de usturoi răzuit
- sare
- piper negru măcinat
- 2 linguri cu ulei de măsline extravirgin
- puţină zeamă de lămâie, după gust
- mărar tocat mărunt sau alte verdeţuri preferate.
Mod de preparare:
Roşiile se curăţă de miezul lor.
Meiul se fierbe şi se lasă la răcit.
Între timp se pun într-o tigaie ceapa, usturoiul, ardeiul, ciupercile, morcovul şi se înăbuşă cu uleiul de măsline. Se adaugă miezul scos din roşii şi se asezonează cu sare, piper, zeamă de lămâie şi mărar. Apoi compoziţia se amestecă cu meiul fiert şi se umplu roşiile.
Se aşază roşiile umplute într-un vas termorezistent şi se introduc în cuptorul încins în prealabil la 190 de grade Celsius. Se vor lăsa în jur de o jumătate de oră sau până când observi că roşiile s-au înmuiat puţin.
Se pot consuma cu un dressing din iaurt grecesc cu 2% grăsime amestecat cu zeamă de lămâie, sare şi piper.
Comentarii (1)
E suficient sa mananci rosii reci pe burta goala (eventual cu ceva lapte). GARANTAT este dieta perfecta. Slabesti 3-5kg in cateva zile. SPOR!
Posteaza comentariu