Sunt o mulțime de diete care promit rezultate spectaculoase într-un timp scurt, însă trebuie să o alegi pe cea care ți se potrivește. De asemenea, mai important decât obiceiul de a ține diete este acela de a încerca să faci schimbări în alimentația ta care te vor ajuta să ai o greutate dorită și să te menții foarte ușor fără să fii în permanență la dietă.
O dietă strictă te ajută pe moment să scapi de kilogramele în plus, însă nu este niciodată o soluție pe termen lung. Dacă nu îți schimbi modul în care te alimentezi și continui să faci excese culinare, efectul dietei cu care te-ai chinuit va fi nul în scurtă vreme. Prin urmare, atunci când este nevoie poți să urmezi o dietă care te ajută să dai jos câteva kilograme, însă nu uita că numai dacă mănânci sănătos și echilibrat vei reuși să rămâi la greutatea dorită.
Ce presupune dieta Copenhaga sau dieta daneză?
Potrivit specialiștilor, poți să slăbești până la 10 kilograme în 13 zile dacă urmezi această dietă. Este o dietă pe care o urmezi pe termen scurt, cu restricții severe în privința caloriilor, iar mesele sunt construite din alimente bogate în proteine și sărace în grăsimi, scrie site-ul goodtoknow.co.uk
Un alt lucru esențial în timp ce urmezi această dietă este acela de a te asigura că ai consumat zilnic doi litri de apă plată.
Potrivit specialiștilor, această dietă nu trebuie repetată des, ci trebuie să există un interval de doi ani de zile între aceste cure.
În cazul în care renunți la dietă în timpul celor 13 zile, nu este recomandat să o mai încerci în următoarele șase luni. Cum funcționează dieta Copenhaga?
Acest regim te ajută să scapi de un număr mai mare de kilograme în mai puțin de două săptămâni, însă ea are și rolul de a accelera metabolismul pe termen lung.
Chiar dacă există mai multe variante ale planului alimentar, iată un exemplu cu ceea ce trebuie să mănânci în prima zi:
Micul dejun - Cafea cu un singur cub de zahăr
Prânz - 400 de grame de spanac cu două ouă fierte tari și o roșie
Cină - 200 grame de friptură de vită cu salată verde, zeamă de lămâie și ulei de măsline
În cea de-a doua zi poți să adaugi o felie de pâine integrală, iar la masa de prânz se schimbă și se optează pentru 250 de grame de șuncă cu o ceașcă de iaurt fără grăsime. Masa de seară rămâne la fel.
Planul alimentar continuă în acest fel timp de 13 zile.
Chiar dă rezultate dieta Copenhaga?
Chiar dacă această dietă dă rezultate rapide, din cauza restricțiilor calorice severe, mulți nutriționiști nu sunt de acord cu acest plan alimentar și susțin că nu este unul sănătos și echilibrat.
”Este o dietă foarte nesănătoasă din cauza restricțiilor calorice și a lipsei de nutrienți.
Practic, ea propune un dezechilibru în ceea ce privește cantitatea de nutrienți din proteine, carbohidrați și grăsimi. Poate să cauzeze probleme și o lipsă totală de energie, deoarece numprul caloriilor este limitat între 600 și 1000 pe zi, adică mai puțin de jumătatate din necesarul recomandat”, avertizează nutriționistul Alix Wood pentru publicația citată. O altă problemă cu această dietă are legătură cu micul dejun la care se consumă doar cafea cu zahăr, o combinație extrem de nocivă pentru masa de dimineață, după cum susține specialistul citat. ”Dacă bei doar cafea cu zahăr la micul dejun crește producția homonului de stres, generează fluctuații grave ale glicemiei, urmate de o scădere bruscă a nivelului de energie”, spune specialistul.
De asemenea, pentru că celelalte mese au o încărcătură proteică foarte mare în defavoarea grăsimilor bune și a carbohidraților nu fac decât să încurajeze o creștere a colesterolului rău și a problemelor cardiovasculare.
”Practic dacă urmezi această dietă nu faci decât să pierzi apă, nicidecum să arzi grăsimi, iar în momentul în care începi să mănânci normal, greutatea ta va avea din nou de suferit”, avertizează nutriționistul.
Posteaza comentariu