Masajul Sassi dei Vulcano
Acest tip de masaj elibereaza muschii tensionati, incheieturile dureroase, emotiile negative si oboseala. "Lovituri prelungi si fluente cu pietre de bazalt, urmate de pietre de marmura reci formeaza o experienta unica a masajului cu pietre calde.", a explicat Mihaela Dinu.
Masajul anticelulitic
Poate fi practicat atat la salon, cat si acasa. Foloseste uleiuri parfumate anticelulitice pe pielea curata si repeta sesiunea de masaj cat de des ai posibilitatea. Rezultatele nu vor intarzia sa apara!
In cadrul centrelor de infrumusetare poti opta pentru un masaj anticelulitic de exceptie - cel cu Bongers si Rollers. In cadrul acestui tip de masaj se folosesc dispozitive cu mingii de cauciuc, care ajuta la diminuarea tesutului gras si tonifierea musculaturii, dar si role de plastic pentru remodelarea taliei si abdomenului.
"Este un masaj profund si foarte eficient in remodelarea tesutului adipos, netezind zonele afectate de celulita, atenuand aspectul de coaja de portocala, tonificand pielea si redandu-i fermitatea.", a subliniat Mihaela.
Aromoterapia - ofranda zeilor
Foarte multe dintre noi inca se arata sceptice cu privire la efectele aromoterapiei asupra starii de spirit. Aminteste-ti, insa, atunci cand intri intr-o cofetarie si simti aroma prajiturilor delicioase, cum reactioneaza papilele gustative. Sau cum simtim ca prindem puteri cand inspiram parfumul de trandafiri dintr-o gradina.
Beneficiile aromoterapiei au fost recunoscute si apreciate inca din Antichitate. Radacinile aromaterapiei pot fi gasite in urma cu 3.000 de ani, cand egiptenii antici foloseau bazele aromaterapiei in viata de zi cu zi. Date istorice inregistrate arata ca egiptenii ardeau ierburi si lemn aromat pentru a-si slavi zeii. De asemenea, uleiurile aromate erau folosite in haremurile regale pentru ai satisface pe oaspetii importanti.
"Aromaterapia se ocupa cu utilizarea terapautica a uleiurilor volatile continute de unele plante medicinale.", a explicat Mihaela Dinu. Ea a adaugat ca aromaterapia foloseste uleiurile esentiale pentru combaterea unor probleme de zi cu zi cum sunt stresul, depresia, indigestia, menopauza, greata, deficientele imunitare, oboseala si multe altele.
Alege uleiurile esentiale in functie de problemele pe care doresti sa le indepartezi. Daca doresti sa alungi oboseala si sa te energizezi, opteaza pentru terapia cu ulei esential de lamaie sau grapefruit, iar daca doresti sa te relaxezi, excelent este uleiul esential de lavanda.
Mihaela Dinu iti recomanda si uleiul de Ylang-Ylang, care face parte din grupul uleiurilor eterice cu efect afrodiziac - este perfect pentru a-ti creea o stare romantica de sarbatori! Uleiul de Ylang-Ylang este recomandat si in situatia in care suferi de depresii, insomnie, agitatie, irascibilitate, frigiditate sau piele uscata, sensibila si iritata.
"In timpul sarcinii, aromaterapia poate fi o alternativa extrem de benefica, ajutatoare si usor de folosit. Pentru a folosi in deplina siguranta aceste uleiuri, trebuie sa se citeasca indicatiile cu foarte mare atentie. Daca se observa efecte secundare, acestea trebuie imediat raportate medicului.", ne sfatuieste Mihaela.
Poti afla mai mai multe despre beneficiile uleiurilor esentiale citind materialul Beneficiile masajului cu uleiuri esentiale
Un articol de Claudia Ariton
Comentarii (1)
Ce bine ar fi daca ne am putea descatusa de problemele cotidiene si am deveni oameni mai buni macar de hatarul zilelor de sarbatoare. Poate ca lumea asta mare ar deveni un loc mai bun daca am incerca sa schimbam macar un pic din fiecare din noi. Si vorbesc de schimbarea atitudinii, un zambet zilnic ar face minuni atat pentru noi cat si pentru cei din jur. Cred ca doar zambind poti trece mai usor peste stresul cotidian. Asa ca fetelor propun sa zambim de fiecare data cand simtim ca am ajuns la capatul puterilor, si de ce nu am face-o stiti bine ca rasul e bun pentru sanatate:P P.S. felicitari pentru articol!
Posteaza comentariu