Nu poti renunta la unele alimente sau, dimpotriva, ai o reticenta inexplicabila fata de altele? Este timpul sa privesti in spate si sa intelegi mecanismele psihologice din spatele obiceiurilor tale alimentare
Amprenta emotionala a mancarii: 3 motive pentru care iti este greu sa tii dieta
Mancarea „interzisa” iti trezeste amintiri placute
Care este primul fel de mancare la care te gandesti cand auzi expresia „rasfatul copilariei”? Poate este vorba despre clatite, gogosi, sandvisuri cu unt si gem sau cartofi prajiti.
Aceste preparate fac parte din memoria ta si iti vor activa intotdeauna un sentiment de placere, siguranta sau fericire. De aceea, este extrem de greu sa renunti la ele, iar motivatia catorva kilograme in minus s-ar putea sa nu fie suficienta pentru tine.
Tiparele din copilarie inca exista
Te invitam sa faci un exercitiu simplu. Ia o foaie si un pix, apoi gandeste-te la momentele din jurul mesei in familie. Imagineaza-ti ca ai doar cativa anisori, iar parintii te cheama la masa. Ce iti spun? Ce convingeri despre mancare iti induc?
Multe persoane au auzit, in copilarie si adolescenta, replici ca „mananca tot”, „nu e politicos sa lasi mancare in farfurie” sau „altii nu au mancare, iar tu o risipesti”. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
Posteaza comentariu