Cum slăbești după 60 de ani: 3 metode care funcționează

Vârsta de pensionare a sosit și crezi că nu vei reuși să slăbești? Nu renunța, există soluții practice ca să slăbești după 60 de ani. Descoperă-le!
Pe măsură ce se apropie vârsta de 60 de ani constați că nu reușești să te menții în formă, iar corpul tău nu are un aspect ferm? Nu trebuie să te gândești că nu ai ce face împotriva anilor care au trecut. Chiar dacă este adevărat că la această vârstă metabolismul nu mai are același ritm din trecut, acest lucru nu înseamnă că nu poți lua măsuri pentru a avea o greutate normală și a evita riscurile cauzate de obezitate. Atunci când vrei să slăbești după 60 de ani nu trebuie să te concentrezi asupra lucrurilor pe care nu le poți schimba, cum ar fi un istoric de afecțiuni în cadrul familiei sau o predispoziție genetică, ci să gândești pozitiv pentru a identifica schimbările care sunt la îndemâna ta. Dacă acționezi practic vei elimina rapid descurajarea și lipsa de motivație, în timp ce vei fi mai aproape de greutatea ideală pentru un organism sănătos.

 
Iată cum trebuie să procedezi dacă vrei să slăbești după 60 de ani:

 
1. Evaluează-ți stilul de viață

Odată cu apropierea vârstei de pensionare ai început să ai un stil de viață mult mai pasiv? Petreci mai mult timp citind, mergând la restaurant, gătind rețete delicioase pentru toată familia sau discutând cu prietenii decât făcând plimbări sau alte exerciții? Cu siguranță este mult mai atractiv să stai jos tot timpul, să discuți despre ce ai auzit la știri sau să faci preparate gustoase savurate de cei dragi, însă silueta ar putea avea de suferit. 
Nu trebuie neapărat să renunți la activitățile tale preferate pentru a reuși să elimini kilogramele în plus, dar ai putea să le reinterpretezi pentru a reuși să arăți foarte bine. Astfel, poți găti în continuare dar evită să guști tot timpul.
Folosește bomboanele mentolate sau guma de mestecat pentru a nu ceda tentației care adaugă multe calorii suplimentare. Când ți-e poftă de dulciuri ține la îndemână un bol cu fructe proaspete pentru a evita creșterea nivelului de colesterol. 
Atunci când mergi în vacanță nu-ți fixa drept obiectiv să guști toate preparatele locale, ci fii mai activă și alege să vizitezi cât mai multe obiective turistice și să afli detalii despre istoria locurilor pe care le vizitezi. În loc să rezervi timp special pentru mesele copioase, finalizate cu deserturi hipercalorice, mai bine înscrie-te la un curs de gătit cu specific asiatic sau cu orice preparate pe care nu le cunoști deloc. Va fi o provocare și te vei implica în noua activitate, reducând timpul petrecut la restaurant sau acasă mâncând foarte des. Este vorba despre modificarea echlibrului energiei din viața ta. Cu același entuziasm te poți așeza la masă ori la știri, dar ai putea și să faci o plimbare sau să mergi într-o excursie interesantă.
Totul depinde numai de tine.

 
2. Fii atentă la cantitatea de alcool pe care o consumi

După ce te pensionezi vei avea mai mult timp liber pentru a merge în vacanțe sau a ieși la restaurant, iar acest lucru te poate face să bei alcool mai des decât înainte. Când te întâlnești cu prietenii poate îți face plăcere să discutați toate noutățile la un pahar de vin sau o bere, dar trebuie să ții cont câte pahare consumi pentru a preveni efectele nedorite asupra siluetei și sănătății. Caloriile provenite din băuturi se pot acumula rapid, chiar înainte să începi să mănânci. În plus, specialiștii au constatat că persoanele care beau alcool la fiecare masă au tendința de a alege alimente hipercalorice, care adaugă centimetri în plus. Dacă vrei să slăbești limitează consumul de alcool la un pahar pe zi sau renunță complet, înlocuindu-l cu un ceai aromat sau o limonadă cu ghimbir.

 
3. Armonizează-ți antrenamentele 

Este foarte util să fii mereu în mișcare pentru a evita acumularea kilogramelor în exces. În ceea ce privește exercițiile fizice, programul pe care îl ai la sală va trebui corelat cu vârsta ta pentru a obține rezultate foarte bune.  Un program variat, care include exercițiile de care ai nevoie este mult mai util decât să alegi alergarea pe bandă și să te plictisești, iar în cele din urmă să încetinești ritmul oricum.
Dacă treci mereu de la un tip de exerciții la altul vei putea contracara eficient modificările hormonale și creșterea proporției de țesut adipos. 
Fiecare antrenament la sală trebuie să includă ridicarea greutăților, care stimulează metabolismul și crește masa musculară. Potrivit specialiștilor, acest tip de exerciții devin tot mai importante odată cu trecerea timpului, așa că nu le neglija. În continuare trebuie să faci exerciții de aerobic pentru a-ți proteja inima și a favoriza reconturarea zonelor-problemă. La final fă exerciții de stretching pentru a menține flexibilitatea încheieturilor. Vei remarca efectele pozitive chiar și atunci când faci lucruri obișnuite acasă. Te vei mișca mai ușor și nu ți se va mai părea un efort să mergi mai mult pe jos. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod