Acestea sunt doar câteva dintre problemele care apar atunci când kilogramele în plus își spun cuvântul. Din păcate, persoanele acestea au și o stimă de sine scăzută. De aceea, mai jos există câteva sfaturi care te ajută să transformi grăsimea în energie. Iată despre ce este vorba!
Sfaturi care te ajută să transformi grăsimea în energie
Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți forța organismul să transforme grăsimea în energie și astfel să scapi de kilogramele în exces. Cetoza este un proces metabolic normal, în care celulele grase sunt transformate în cetone, compuși care sunt o sursă esențială de energie. Iată ce ar trebui să faci!
1. Testează nivelul de cetone
Testează-ți nivelul de cetone din organism pentru rezultate optime. Există trei tipuri de cetone: acetoacetat, beta-hidroxibutirat și acetonă. Acestea pot fi evaluate prin respirație, urină sau sânge. Experții în sănătate te pot îndruma ce să faci cu dieta pentru a obține rezultatele dorite.
2. Menține-te activ fizic
Acest sfat nu se referă doar la impactul extrem de bun asupra sănătății tale generale. Antrenamentele stimulează cetoza, astfel încât activitatea fizică este obligatorie pentru a pierde în greutate.
3. Alege-ți cu atenție orele la care mănânci
Poți stimula cetoza prin evitarea alimentelor timp de câteva ore. Multe persoane reușesc să facă acest lucru între micul dejun și cină. Postul intermitent poate intensifica în mod semnificativ procesul de cetoză.
4. Adu-ți aminte că proteinele sunt importante
Proteinele asigură sănătatea mușchilor și oaselor. De asemenea, au același efect asupra unghiilor, părului și pielii. Desigur, influențează și cetoza. Trebuie doar să consumi cantități corecte de proteine și alți nutrienți.
5. Introdu uleiul de cocos în alimentația ta
Uleiul de cocos este unul dintre cele mai sănătoase ingrediente din lume. Acest ingredient uimitor te va ajuta să transformi grăsimea în energie. Pentru a evita problema digestiei, adaugă treptat ulei de cocos. Începe cu o linguriță zilnic și poți consuma până la 2 linguri pe zi ulterior.
6. Consumă grăsimi sănătoase
Există diferite tipuri de grăsimi. Ar trebui să consumi grăsimi sănătoase mereu, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de măsline, avocado, unt etc. Aceste surse sunt bogate în grăsimi sănătoase.
7. Exclude carbohidrații din alimentația ta
Redu aportul de carbohidrați în dieta ta. Alimentele care conțin zahăr vor fi folosite ca o sursă principală de energie de către corpul tău. De aceea este foarte important să renunți la aceste alimente. Menține o dietă săracă în carbohidrați și nu uita că fiecare persoană are o anumită cantitate de carbohidrați pe care o poate mânca, în funcție de corpul său.
Posteaza comentariu