1. Consumă sosuri picante
Specialiştii canadieni au demonstrat că sosurile picante stimulează metabolismul să ardă mai multe grăsimi şi inhibă poftele de dulce şi sărat. De aceea, o mică regulă pe care o poţi aplica uşor este aceea de a alege mâncărurile picante sau să consumi zilnic ardei iute, bineînţeles cu măsură. Capsaicina din ardeiul iute are un efect puternic asupra sistemului imunitar şi scade pofta de mâncare. Poţi să foloseşti piperul, fulgii de ardeiu iute sau un sos picant în omleta de la micul dejun, peste paste, în risotto sau peste carne.2. Alege cu grijă farfuria în care mănânci
O echipă de cercetători de la Universitatea Cornell a demonstrat că atunci când mâncarea şi farfuria sunt de aceeaşi culoare există tendinţa de a mânca mai mult. În schimb, ei recomandă ca întotdeauna să ai culori contrastante între preparat şi farfurie.Vesela în culoare albastru deschis este considerată cea mai potrivită, deoarece peştele, carnea şi legumele vor fi mereu de altă culoare, astfel că vei obţine un contrast frumos. Este un truc simplu care te poate ajuta să mănânci mai puţin.
3. Consumă scorţişoară cu regularitate
Scorţişoara este un condiment pe care trebuie să-l consumi în fiecare zi, deoarece te poate ajuta să slăbeşti fără dietă. Studiile arată că scorţişoara alungă foamea şi te ajută să controlezi mai uşor poftele culinare.4. Mănâncă într-un loc bine luminat şi închide muzica
Dacă îţi place să mănânci seara în oraş, trebuie să ştii că restaurantele creează o atmosferă propice pentru stimularea apetitului culinar: muzica şi iluminatul slab. Lumina difuză generează un sentiment de relaxare şi te stimulează apetitul, făcându-te să mănânci mai mult decât ţi-ai fi dorit. Muzica te face să mănânci prea repede, lucru care nu e deloc de ajutor când vrei să slăbeşti pentru că creierul tău nu primeşte semnalul că te-ai săturat şi astfel rişti să consumi prea multe calorii.Dacă mănânci acasă păstrează lumina puternică şi mănâncă fără muzică sau televizor pe fundal.
Posteaza comentariu