Cei care incearca sa slabeasca pot manca banane, confirma Tamsin Jordan, o nutritionista din New York. „Bananele sunt o sursa nutritionala care ofera o paleta de beneficii pentru sanatate. O banana de marime mare asigura in jur de 10% din necesarul zilnic de potasiu”, spune ea. Si acesta este doar unul dintre numerosii sai micronutrienti.
Poti include bananele in dieta fara sa-ti sabotezi programul de slabit – cheia este sa privesti alimentatia ta ca pe un intreg. Iata ce efect au aceste fructe asupra planului tau de slabit.
Care este aportul nutritional al unei banane?
O banana mica are cam 112 calorii, potrivit Departamentului Agriculturii din Statele Unite, citat de Women’s Health. Continutul nutritional este de 0,85 de grame de proteine, 26,4 grame de carbohidrati, doua grame de fibre si 0,3 grame de grasimi. Este, de asemenea, bogata in vitamine si minerale precum potasiu, fosfor, magneziu, vitamina C si acid folic.
Care sunt beneficiile bananelor?
Bananele contin numerosi nutrienti care ajuta in mai multe moduri organismul. Se stie ca bananele au o cantitate mare de potasiu – una singura are 375 de miligrame. „Acest mineral esential lucreaza in tandem cu sodiul pentru a controla echilibrul de fluide din corp”, explica Jordan, adaugand ca marind aportul de potasiu poti reduce nivelul tensiunii sanguine.
Bananele sunt bogate, de asemenea, si in vitamina C. „Pe langa faptul ca intareste imunitatea, vitamina C neutralizeaza radicalii liberi, reducand leziunile celulare si impiedicand, implicit, procesul de imbatranire”, arata experta in nutritie, adaugand: „Magneziul este important pentru legaturile nervoase, contractiile inimii si metabolismul glucozei si al insulinei.”
Vitamina C este benefica si pentru piele, protejand celulele de stresul oxidant, sustinand productia de colagen si imbunatatind hidratarea pielii.
Daca iti plac bananele verzi, te poti bucura de beneficiile acestora asupra intestinelor, intrucat amidonul pe care il contin este o hrana ideala pentru bacteriile bune din intestine, ajutand, astfel, digestia si contribuind la controlul greutatii, explica Tamsin Jordan. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
Posteaza comentariu