Ca să faci alegerea bună trebuie să cunoşti câteva secrete ale producătorilor, citate de BrightSide, şi nu vei mai avea nicio problemă în a cumpăra pepenele perfect!
Pentru că e sezonul lor şi toată lumea este înnebunită după pepenele roşu ne-am gândit să te ajutăm să recunoşti un pepene care este bun şi să faci mereu cea mai bună alegere. Ştim cât de supărător este momentul în care ajungi acasă cu pepenele, îl laşi câteva ore la rece şi când să te înfrupţi din el descoperi că nu este dulce şi zemos, ci mai degrabă searbăd şi fără niciun gust. Este foarte enervant acest moment, de aceea trebuie să înveţi câteva trucuri simple ale cunoscătorilor pentru a alege pepenele perfect de fiecare dată. Iată cum să-l recunoşti pe cel bun:
Foto: produceguide.wordpress.com
1. Este bine să aibă pete, însă acestea trebuie să aibă o culoare gălbuie-portocalie
Niciodată nu alege un pepene care are pete albe! Acesta va fi bun, însă nu la fel de zemos şi dulce precum unul care are pete de culoare gălbuie-portocalie. Această zonă unde apare pata respectivă este locul în care a fost în contact cu solul, de aceea se decolorează coaja.
2. Cum să alegi pepenele roşu perfect. Defecte lemnoase pe coajă
Nu da la o parte pepenii care prezintă defecte pe coajă, cum ar fi cele din imaginea de mai jos. Acest lucru semnifică faptul că albinele au polenizat de mai multe ori florile, iar pepenele va fi foarte dulce. Astfel că, reţine că pepenele perfect nu trebuie să şi arate perfect la exterior!
3. Să fie rotund sau alungit?
Potrivit specialiştilor, pepenii alungiţi sunt mai zemoşi, în timp ce un pepene rotund va fi mai dulce. Alegerea îţi aparţine!
4. Fii atentă la dimensiunea pepenelui!
Este recomandat să optezi pentru un pepene mediu, însă indiferent de dimensiunea lui reţine că acesta trebuie să fie foarte greu atunci când îl ridici.
5. Analizează mereu codiţa pepenelui!
Dacă codiţa este uscată înseamnă că pepenele este copt şi dulce. În schimb, dacă ai observat că are o codiţă verde înseamnă că a fost cules prea devreme şi probabil nu va fi atât de dulce şi bun.
Posteaza comentariu