Studiul, publicat în revista Nutrition & Diabetes, a fost realizat folosind sesiuni de rezonanţă magnetică nucleară asupra creierului, în special asupra zonei asociate cu mecanismul recompenselor, în cazul a 13 femei şi bărbaţi obezi şi supraponderali.
După cele şase luni, creierul celor implicaţi în programul de slăbire a prezentat schimbări în regiunile unde se află centrul recompenselor, asociat cu învăţarea şi cu dependenţele. Zona cerebrală în cauză a devenit mult mai sensibilă când venea vorba despre alimente sănătoase, sărace în calorii, în timp ce sensibilitatea la alimentele nesănătoase a scăzut, relatează cotidianul citat de Mediafax.
"Programul de slăbire (creat de Universităţii Tufts, n.r.) este conceput special pentru a schimba modul în care oamenii reacţionează la diferite alimente, iar studiul nostru arată ca voluntarii care au participat la acest program au prezentat o dorinţă crescândă pentru o dietă sănătoasă şi o scădere a apetitului pentru alimente nesănătoase. Combinarea acestor două efecte este, probabil, cheia menţinerii greutăţii sub control. Din tot ce ştim noi, este pentru prima dată când se demonstrează existenţa acestui mecanism reversibil", a declarat Sai Krupa Das, profesor la Universitatea Tufts, implicat în cercetare.
Foto: Hepta
Posteaza comentariu