Cafea verde cu ghimbir: cum să o prepari?
Ai nevoie de:
- 2-3 linguriţe cu cafea verde măcinată
- un vârf de cuţit de pulbere de ghimbir sau o jumătate de linguriţă de ghimbir mărunţit cu robotul de bucătărie
- beţişor de scorţişoară, păstăi de cardamom sau boabe de cuişoare (opţional).
Se pun ingredientele într-o cană şi se toarnă apă fierbinte peste ele, lăsându-se la infuzat 2-3 minute. O altă variantă ar fi aceea de a o prepara într-un ibric, la foc mic, exact la fel cum faci cafeaua prăjită.
Se consumă atât rece cât şi caldă, se îndulceşte cu puţină miere sau se acreşte cu zeamă de lămâie, în funcţie de preferinţele fiecăruia.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!
Posteaza comentariu