6 reţete de cereale crocante care nu te îngraşă

Ca să eviţi cerealele din comerţ care conţin o cantitate exagerată de zahăr rafinat poţi să faci acasă diverse combinaţii de cereale crocante pentru micul dejun. Vezi 6 reţete sănătoase şi foarte uşor de preparat!

Ca să eviţi cerealele din comerţ care conţin o cantitate exagerată de zahăr rafinat poţi să faci acasă diverse combinaţii de cereale crocante pentru micul dejun. Vezi 6 reţete sănătoase şi foarte uşor de preparat!

 

Pe lângă zahărul rafinat, foarte multe cereale din comerţ conţin sirop de glucoză sau sirop din zahăr brun plus alte ingrediente pe care nu le cunoşti şi care împreună nu aduc nutrienţi pentru organism. Mai mult, din cauza unei cantităţi exagerate de zaharuri aceste produse te pot îngrăşa.

De ce să nu îţi faci acasă o cantitate mai mare de cereale crocante pe care să le ai la îndemână pentru micul dejun? În plus, în acest fel vei folosi doar ingrediente sănătoase, în funcţie de gusturile tale.

Iată 6 reţete de cereale crocante care se prepară rapid acasă! Ingredientul de bază îl constituie fulgii de ovăz, iar în cazul în care vrei ca cerealele tale să nu conţină gluten poţi să înlocuieşti fulgii de ovăz cu quinoa/amarant/mei expandat sau hrişcă.

Pe lângă cereale integrale, nucile/seminţele crude, precum şi fructele uscate şi condimentele sunt alte ingrediente pe care le poţi folosi ţinând cont de gusturile tale. Ca ingrediente lichide necesare pentru legarea compoziţiei poţi să apelezi la piureul de banane, pasta de susan, untul de arahide/migdale, mierea de albine şi uleiul de cocos presat la rece.

1. Cereale integrale cu miere de albine, varianta simplă

Ai nevoie de: 2 căni cu fulgi de ovăz, 2 linguri cu ulei de rapiţă/cocos/floarea-soarelui nerafinat, 1/4 cană cu miere de albine şi 1/4 linguriţă cu sare de mare.

Se amestecă toate ingredientele şi se presară într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După ce s-a încins cuptorul, se introduce tava la cuptor şi se lasă aproximativ 30-35 de minute, amestecând de câteva ori ingredientele în timpul coacerii.


2. Cereale crocante cu stafide şi scorţişoară

Ai nevoie de: 2 căni cu fulgi de ovăz, 2 limguri de ulei vegetal, 1/4 cană cu miere de albine naturală, 2 linguri cu stafide, 1/2 linguriţă cu scorţişoară, 1/2 linguriţă cu nucşoară, 2 linguri cu seminţe de in măcinate şi 1/4 linguriţă cu sare de mare.

Se amestecă toate ingredientele şi se presară într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
După ce s-a încins cuptorul, se introduce tava la cuptor şi se lasă aproximativ 30-35 de minute, amestecând de câteva ori ingredientele în timpul coacerii.


3. Cereale crocante cu unt de arahide şi fulgi de cocos

Ai nevoie de: 2 căni cu fulgi de ovăz, 2 linguri de ulei vegetal, 1/4 cană cu miere de albine, 2 linguri cu unt de arahide, 2 linguri cu fulgi de cocos, 1/4 cană cu alune nesărate, 1/4 cană cu căpşuni deshidratate şi 1/4 linguriţă cu sare de mare.

Se amestecă toate ingredientele şi se presară într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După ce s-a încins cuptorul, se introduce tava la cuptor şi se lasă aproximativ 30-35 de minute, amestecând de câteva ori ingredientele în timpul coacerii.


4. Cereale crocante cu nuci şi quinoa


Ai nevoie de: 2 căni cu fulgi de ovăz, 2 linguri cu ulei vegetal, 1/4 cană cu mei/quinoa/hrişcă, 3 linguri cu nuci mărunţite, 2 linguri cu seminţe chia şi 1/4 linguriţă cu sare de mare.

Se amestecă toate ingredientele şi se presară într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
După ce s-a încins cuptorul, se introduce tava la cuptor şi se lasă aproximativ 30-35 de minute, amestecând de câteva ori ingredientele în timpul coacerii.


5. Cereale crocante cu cacao

Ai nevoie de: 2 căni cu fulgi de ovăz, 2 linguri cu ulei vegetal, 1/4 cană cu miere de albine sau zahăr brut, 2 linguri de cacao pudră, 2 linguri cu bucăţi mărunte de ciocolată neagră şi 1/4 linguriţă cu sare de mare.

Se amestecă toate ingredientele şi se presară într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După ce s-a încins cuptorul, se introduce tava la cuptor şi se lasă aproximativ 30-35 de minute, amestecând de câteva ori ingredientele în timpul coacerii.


6. Cereale crocante cu quinoa şi scorţişoară

Ai nevoie de: 2 căni cu fulgi de ovăz, 2 linguri cu ulei de cocos presat la rece, 1/4 cană cu miere naturală sau zahăr brun, 2 linguri cu quinoa, 2 linguri cu seminţe chia, 2 linguriţe cu scorţişoară şi 1/4 linguriţă cu sare de mare.


Se amestecă toate ingredientele şi se presară într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După ce s-a încins cuptorul, se introduce tava la cuptor şi se lasă aproximativ 30-35 de minute, amestecând de câteva ori ingredientele în timpul coacerii.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod