6 alimente recomandate pentru întărirea imunităţii

Vitamina C, sau acidul ascorbic, este asociată cu prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor. De asemenea, se crede că această vitamină contribuie la lupta sistemului imunitar împotriva bacteriilor şi viruşilor.
Vitamina C, sau acidul ascorbic, este asociată cu prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor. De asemenea, se crede că această vitamină contribuie la lupta sistemului imunitar împotriva bacteriilor şi viruşilor.

Necesarul zilnic de vitamina C recomandat de nutriţionişti este de 60 mg. În anumite condiţii, precum un stil de viaţă stresant sau instalarea unei infecţii, se recomandă suplimentarea cantităţii de vitamina C pentru a îmbunătăţi reacţia sistemului imunitar. Iată 5 surse de vitamina C care te pot ajuta să-ţi întăreşti sistemul imunitar.

Ardeiul. Indiferent de culoare, ardeii reprezintă o sursă bogată de nutrienţi, precum vitamina C şi A, antioxidanţi care, împreună, pot neutraliza radicalii liberi.

Broccoli. Nu numai că este bogat în vitamina C, ci conţine şi beta-caroten şi o cantitate mica, dar folositoare, de zinc, seleniu şi alte minerale care întăresc sistemul imunitar.

Merele sunt o sursă bogată de fibre, flavonoizi, fructoză şi vitamina C. Cea mai mare cantitate de fibre se găseşte în coaja mărului.

Lămâile, ca şi celelalte citrice, pot fi găsite pe tot parcursul anului şi sunt o sursă bogată de vitamina C. Consumul de lămâi, sub diverse forme, este recomandat în diverse afecţiuni precum răceală sau gripă.

Cătina. Fructul conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele. De asemenea, reprezintă o sursă importantă de vitamine A, B1, B2, B6, B9, E, K, P şi F. Se poate folosi sub formă de ceaiuri.

Pătrunjelul întăreşte imunitatea datorită conţinutului bogat în vitamina C, provitamina A, fier şi mangan.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod