5. Învaţă să-ţi stăpâneşti poftele şi să mănânci când îţi este foame!
Aceasta este una dintre regulile la care este cel mai greu de lucrat. Este foarte important să stabileşti o anumită disciplină atunci când vine vorba despre alimentaţie şi să gândeşti puţin în avans la mesele pe care le vei lua. Astfel, riscul să faci alegeri de moment care de regulă sunt nesănătoase va fi unul mult mai mic. De asemenea, trebuie să fii conştientă când mănânci din plictiseală sau pentru că ai avut o zi proastă, fără să simţi senzaţia de foame.
Cum să limitezi mâncatul inconştient:
Ţine un jurnal în care să-ţi notezi cât mănânci la fiecare masă şi cât de sătulă te ridici de la masă. De asemenea, notează şi poftele alimentare pe care le ai atunci când eşti nervoasă sau nevoia de a ronţăi ceva când te uiţi la televizor. Astfel vei deveni conştientă de cantităţile şi alimentele pe care le consumi de regulă.
De asemenea, un truc bun ar fi să mănânci încet, singură şi fără să ai altă activitate, încercând să te bucuri de textura şi gustul alimentelor. Când simţi că elşti sătulă ridică-te de la masă chiar dacă nu ai terminat tot din farfurie!
Posteaza comentariu