Iată cinci legume ciudate de care sigur nu ai auzit până acum:
1. Fiddlehead sau ferigile tinere
Fiddlehead sau ferigile mici sunt consumate fierte, în salată, cu maioneză sau unt. Aceste legume sunt bogate în acizi graşi omega-3 şi fibre, au proprietăţi antioxidante şi sunt foarte apreciate pentru gustul delicios. Însă trebuie să fii atentă că nu toate ferigile sunt comestibile!
2. Maniocul
Sau cassava este o rădăcinoasă originară din America de Sud, fiind o sursă excelentă de carbohidraţi. Este o rădăcinoasă destul de dificil de preparat şi poate să devină toxică dacă nu o găteşti corect.
3. Romanesco
Această legumă cu un aspect spectaculos este o variantă mai exotică a conopidei. De asemenea, ea este foarte sănătoasă, fiind o bună sursă de vitamine C şi K, fibre şi carotenoizi.
4. Samphire sau sparanghelul de mare
Samphire este o legumă care creşte din abundenţă pe ţărmuri şi in generfal în orice zonă mlăştinoasă. Ea are multă sare, se consumă fiartă şi trasă în unt sau ulei de măsline, având o textură uşor crocantă.
5. Oca
Este o legume originară din munţii Anzi în America de Sud. Se consumă foarte des, fiind considerată a doua legumă de bază după cartofi în America de Sud. Oca este o sursă excelentă de vitamina C, potasiu şi fier.
Posteaza comentariu