5 deserturi vegane care-ţi vor uimi invitaţii de Revelion

Ştii cum să prepari un cheesecake delicios cu mac şi stafide fără foc? Descoperă reţeta recomandată de Olivia Steer, precum şi alte bunătăţi de sărbătoare.

Deserturile vegane sau fără foc au luat amploare şi deja avem destul de multe cofetării în toată ţara care servesc aceste prăjituri. Ele sunt delicioase şi constituie o alternativă sănătoasă la deserturile preparate cu multe grăsimi animale, făină albă şi zahăr rafinat.

Iată cinci reţete pe care vi le recomandăm pentru petrecerea de Revelion!


1. Cheesecake cu mac şi stafide - reţetă Olivia Steer


Ingrediente:

  • 1+1/2 cană de caju înmuiat o oră-două (sau peste noapte) și bine scurs
  • 1 pahar de fresh de portocale
  • 2 linguri de sirop de agave
  • 2 linguri de coajă rasă de portocale/lămâie bio
  • 1 linguriță de agar-agar
  • 10 picături de esență naturală de vanilie
  • 1 cană de migdale fin râșnite
  • 1 lingură de ulei de cocos
  • 1 pumn de stafide
  • 1 lingură de mac.

Mod de preparare

Se amestecă migdalele râșnite, uleiul de cocos, o lingură de miere și 5 din cele 10 picături de esență naturală de vanilie pentru a obţine cel mai simplu blat de prăjitură. Se tapetează în strat subțire o formă inelată de tort.
Apoi vine crema de brânză fără de brânză.

Amestecă în blender nuci caju, sucul proaspăt de portocale, o lingură de miere, coaja rasă de portocale și ultimele picături de vanilie. Apoi se amestecă stafidele si gelifiantul făcut dintr-o linguriță rasă de agar-agar fiartă în jumătate de pahar cu apă. Se toarnă crema peste blat şi se dă la rece.

Credit foto şi reţetă: http://oliviasteer.ro