3. Maioneză cu nuci caju
Ingrediente
- 2 pumni cu nuci caju, înmuiate în apă peste noapte
- 1/4 linguriţă cu turmeric
- 2 linguri cu muştar Dijon
- puţină sare, după gust
- puţină miere de albine, după gust
- 1 lingură cu zeamă de lămâie sau oţet
- apă cât să se omogenizeze toate ingredientele.
Se mixează în blender până când obţii o pastă cremoasă.
4. Maioneză din conopidă
Ingrediente
- 2 căni cu conopidă fiartă
- 1/2 cană cu seminţe de floarea-soarelui, înmuiate în apă câteva ore
- 1-2 linguriţe cu muştar Dijon
- puţină sare
- puţină miere de albine
- 1 lingură cu zeamă de lămâie
- turmeric pentru culoare.
Se amestecă în blender seminţele de floarea-soarelui cu puţină apă până se transformă într-o pastă.
Se adaugă celelalte ingrediente şi se mixează bine. Eventual se pot adăuga 2-3 linguri cu ulei de măsline extravirgin pentru a ajuta blenderul ca să mixeze compoziţia.
Posteaza comentariu