4 ceaiuri revigorante care accelerează metabolismul. Vezi cum o fac!

Ca să eviţi sucurile carbogazoase este recomandat să apelezi la diverse sortimente de ceaiuri care au şi proprietatea de a-ţi accelera metabolismul. Află de la Dr. Oz cum să-ţi prepari ceaiurile care te ajută la slăbit!

Ca să eviţi sucurile carbogazoase este recomandat să apelezi la diverse sortimente de ceaiuri care au şi proprietatea de a-ţi accelera metabolismul. Află de la Dr. Oz cum să-ţi prepari ceaiurile care te ajută la slăbit!

 

Ceaiurile îndulcite cu puţină miere de albine naturală şi gheaţă pot să te ajute la slăbit, dacă ştii ce sortimente să alegi. Ceaiul oolong, verde, mate sunt câteva dintre opţiunile la care poţi apela cu încredere ca să te răcoreşti vara, dar fără să-ţi pui în pericol silueta.

Un truc pe care îl aflăm de la celebrul Dr. Oz este acela de a adăuga diverse ingrediente care asociate cu aceste ceaiuri ajută la reglarea digestiei, accelerarea metabolismului şi scăderea în greutate fără mari eforturi.

Află cu ce trebuie să combini ceaiurile ca să te ajute la slăbit!


1.

Ceai oolong plus scorţişoară

Acest sortiment de ceai are un conţinut bogat în catechine şi cafeină care stimulează arderea grăsimilor. În plus, trebuie să ştii că metabolismul tău va fi mai accelerat în următoarele două ore după ce ai băut ceaiul oolong. Adăugând scorţişoară în acest ceai te vei asigura că organismul tău va controla mai bine nivelul glicemiei din sânge.

Ingrediente necesare:

  • 4 beţe de scorţişoară
  • 4 linguri sau 12 pliculeţe de ceai oolong
  • 3 căni cu apă
  • cuburi de gheaţă
  • miere naturală de albine (opţional).


Se fierbe apa, după care se stinge focul şi se lasă la infuzat ceaiul şi beţele de scorţişoară, timp de 5 minute. Pune ceaiul într-o carafă, adaugă apă rece dacă este prea concentrat şi după ce se răceşte păstrează-l la frigider.

Dacă preferi îl poţi consuma cu cuburi de gheaţă.


2. Ceai verde plus ghimbir

Ceaiul verde şi ghimbirul sunt recunoscute pentru proprietatea de a arde grăsimile. Mai mult, s-a demonstrat că un consum zilnic de ceai verde blochează absorbţia grăsimilor. Astfel că apelând la această combinaţie vei accelera metabolismul şi vei ajuta organismul să utilizeze mai eficient carbohidraţii.

Ingrediente necesare:

  • 12 felii de ghimbir proaspăt
  • 4 linguri sau 12 pliculeţe de ceai verde
  • 3 căni cu apă
  • cuburi de gheaţă
  • miere naturală de albine (opţional).


Se fierbe apa, după care se stinge focul şi se lasă la infuzat ceaiul şi feliile de ghimbir, timp de 5 minute. Pune ceaiul într-o carafă, adaugă apă rece dacă este prea concentrat şi după ce se răceşte păstrează-l la frigider.




3. Ceai mate plus grepfrut

Ceaiul mate este bogat în substanţe care stimulează metabolismul şi favorizează arderea rapidă a grăsimilor. Prin asocierea lui cu grepfrutul care abundă în vitamina C vei împiedica depunerea grăsimilor.

Ingrediente necesare:

  • 1 grepfrut, feliat
  • 4 linguri sau 12 pliculeţe cu ceai mate
  • 3 căni cu apă
  • cuburi de gheaţă
  • miere naturală de albine (opţional).


Se fierbe apa, după care se stinge focul şi se lasă la infuzat ceaiul şi feliile de grepfrut, timp de 5 minute. Pune ceaiul într-o carafă, adaugă apă rece dacă este prea concentrat şi după ce se răceşte păstrează-l la frigider. Pentru un plus de vitamina C, adaugă în ceaiul rece zeama de la o lămâie.


4. Ceai alb plus pară

Ceaiul alb are cea mai mare concentraţie de antioxidanţi, inclusiv substanţe anticancerigene, care au rolul de a proteja celulele de boli şi de a preveni îmbătrânirea pielii.

Perele conţin pectină care scade nivelul glicemiei, astfel încât corpul trebuie să folosească surse de energie altrnative, apelând la depozitele de grăsime.

Ingrediente necesare:

  • 2 pere, feliate
  • 4 linguri sau 12 pliculeţe de ceai alb
  • 3 căni cu apă
  • cuburi de gheaţă
  • miere naturală de albine (opţional).


Se fierbe apa, după care se stinge focul şi se lasă la infuzat ceaiul şi feliile de pară, timp de 5 minute. Pune ceaiul într-o carafă, adaugă apă rece dacă este prea concentrat şi după ce se răceşte păstrează-l la frigider. (Foto: iStockphoto)