Sistemul imunitar, rinichii și ficatul lucrează simultan pentru îndepărtarea toxinelor din organism, imediat ce acestea sunt detectate. Dar, dacă nivelul toxinelor depășește capacitatea de procesare a organismului, ele sunt stocate în corpul nostru pentru perioade îndelungate de timp, până luăm hotărârea de a le îndepărta complet.
Ce știm despre toxine?
Toxinele sunt substanțele dăunătoare care ajung în organism. Dacă nu sunt îndepărtate de sistemul imunitar, ele sunt stocate în organism, fără ca să le simțim prezența. Doar atunci când nivelul toxinelor ajunge la un nivel atât de mare încât corpul nu le mai poate gestiona, începem să avem diferite simptome, care reprezintă semnalele pentru nevoia unei curi de detoxifiere.
De unde provin toxinele?
Toxinele din mediul înconjurător: Provin în general din mediul industrial, acolo unde există mașini, ape și aer poluate, radiații, pesticide și erbicide.
Toxinele rezultate în urma stilului de viață: Provin din substanțele chimice pe care le ingerăm atunci când consumăm zahăr, luăm medicamente, din hrana procesată, alcool, cafea și tutun.
Toxinele rezultate din reacțiile metabolice: atunci când organismul descompune proteine, zaharuri și grăsimi, acestea produc resturi toxice. Atunci când regimul alimentar nu conține nutrienți suficienți, toxinele încep să se acumuleze în organism.
Microbii intestinali: Tractul intestinal este plin de drojdie și bacterii care contribuie la digerarea mâncării.
Atunci când numărul de bacterii crește foarte mult, toxinele ajung în fluxul sanguin, cauzând multe probleme de sănătate.Toxinele emoționale: Stresul, frica și evenimentele traumatizante pot afecta atât sistemul nervos cât și sistemul hormonal, ceea ce afectează aptitudinea organismului de a se detoxifia.
Iată cele 10 semne că ai nevoie de o detoxifiere:
Iei în greutate
Dacă observi o tendință constantă de îngrășare, în ciuda faptului că ai grijă cât mănânci și faci sport, este posibil ca nivelul toxinelor din organism să fie prea mare. Aceste toxine sunt lipofilice, fiind stocate în organism sub formă de grăsime. Ele conțin pesticide și dioxizi care fac ca organismul să producă mai multe celule de grăsime pentru a le stoca. Astfel, devine aproape imposibil să slăbești până nu elimini toxinele din organism.
Oboseală cronică
Te simți obosită tot timpul, deși dorm suficient de mult timp? Motivul poate fi reprezentat de nivelul mare de toxine. Atunci când în organism se acumulează o cantitate prea mare de toxine, acestea pot afecta activitatea glandelor suprarenale. O toxicitate îndelungată poat provoca oboseala suprarenală, care te face să te simți extenuată și somnoroasă. Toxinele din cofeină pot întrerupe funcționarea corectă a glandelor suprarenale, forțând organismul să rămână în stare de veghe în timp ce încearcă eliminarea toxinelor.
Insomnia
Dacă simți că organismul tău este într-o stare permanentă de alertă și este stresată, este posibil să existe un dezechilibru al nivelului de cortizol. Cortizolul este un hormon pe care organismul îl eliberează (în special seara) pentru a elimina stresul.
La persoanele sănătoase, nivelul de cortizol este mare dimineața și scade progresiv pe parcursul zilei. Atunci când există un dezechilibru al acestui hormon, nivelul de cortizol crește spre seară. Asta înseamnă că te simți mai energică și mai activă seara decât dimineața. Pe termen lung, insomnia generează probleme grave de sănătate, cum sunt cele cardiace, deci o cură de detoxifiere este foarte importantă dacă simți că nivelul de cortizol este motivul pentru care nu poți dormi noaptea.Probleme congnitive
Toxinele pot afecta creierul în mod direct. Cele mai mari pericole sunt monoglutamatul de sodiu și aspartamul. Ambele au abilitatea de a distruge celulele neuronale și împiedică oxigenarea creierului. Monoglutamatul de sodiu este prezent de obicei în alimentele intens procesate și în produsele de carmangerie, iar aspartamul se găsește în băuturile fără zahăr, gumă de mestecat și pastă de dinți.
Dureri de cap inexplicabile
Dacă suferi constant de dureri de cap fără un motiv aparent, acesta poate fi un semn al unui nivel de toxicitate foarte ridicat în organism. Aceleași toxine care atacă creierul pot să provoace și dureri de cap persistente, după ce ai consumat alimente care conțin monoglutamat de sodiu și /sau aspartam. Pe lângă aceste toxine, durerile de cap mai pot fi provocate și de coloranții alimentari artificiali, de conservanții alimentari și de metalele grele.
Schimbări de dispoziție
Dacă te confrunți cu schimbări de dispoziție inexplicabile de-a lungul zilei, acesta poate fi un semn al unei toxicități foarte mari în organismul tău. Xenoestrogenii provoacă dezechilibre hormonale care pot afecta atât femeile cât și bărbații.
Xenoestrogenul este un amestec sintetic de hormoni care funcționează la fel ca estrogenul și care se găsește de obicei în diferite produse industriale. Evită să folosești pungi de plastic, mai ales în bucătărie, și vei reduce nivelul de xenoestrogen din organism.Miros corporal neplăcut
Dacă ai respirația urât mirositoare, gaze și scaune cu miros puternic, acesta este un semn că ficatul și colonul încearcă să scape de un conținut foarte mare de toxine. Dacă te simți balonată perioade îndelungate de timp, nu îți este foame iar mirosul corporal urât este persistent, atunci ai nevoie de o cură de detoxifiere.
Constipația
Este foarte important ca toxinele să fie eliminate din organism zilnic. Dacă nu mergi la toaletă în fiecare zi, acest lucru se poate întâmpla din cauza deficienței de antioxidanți, ceea ce face ca toxinele să fie absorbite în fluxul sanguin. O dietă bogată în antioxidanți și fibre și consumul suficient de apă pot conduce la dispariția constipației, a gazelor și împiedică absorbția toxinlor în sânge.
Dureri musculare
Dacă ai dureri musculare persistente și inexplicabile, cauza poate fi nivelul ridicat de toxicitate din organism. Toxinele stimulează receptorii de durere localizați în mușchi, ceea ce conduce la spasme musculare, crampe sau cârcei. Toxinele au un efect imediat asupra musculaturii pentru că provin din alimentele consumate de-a lungul zilei.
Erupțiile cutanate
Ficatul este responsabilul cu elimnarea celor mai multe toxine din organism. Atunci când corpul este plin de toxine, ficatul nu poate face față și atunci alte organe, cum este pielea de exemplu, trebuie să contribuie la eliminarea toxinelor.
Atunci când pielea trebuie să elimine toxinele din organism, are loc o reacție violentă, pentru că toxinele sunt considerate a fi o otravă. Acest lucru conduce la apariția acneei, eczemelor și a altor manifestări cutanate.Dacă suspectezi că organismul tău are un grad ridicat de toxicitate și manifești unul sau mai multe dintre simptomele de mai sus, este important să încerci o cură de detoxifiere. Un regim alimentar sănătos trebuie să conțină multe legume și fructe cu un conținut ridicat de antioxidanți. De asemenea, trebuie să te hidratezi corespunzător și să faci sport regulat.
Posteaza comentariu