10 secrete ale creveţilor. De ce sunt buni pentru sănătate

Creveţii sunt unul dintre cele mai populare alimente din categoria fructelor de mare. Datorită faptului că sunt bogaţi în proteine, dar nu conţin multe grăsimi saturate, sunt foarte sănătoşi şi recomandaţi în orice dietă echilibrată şi sănătoasă.

Dar care sunt adevăratele beneficii ale creveţilor şi de ce îi includ toţi nutriţioniştii pe lista alimentelor recomandate? De ce au devenit aceştia aproape la fel de populari precum carnea de ton? Află care sunt secretele creveţilor şi include-i în alimentaţia ta:

1. Îţi asigură nutrienţii necesari pentru a fi energică

100 de grame de creveţi îţi furnizează o jumătate din cantitatea de nutrienţi necesari pentru a avea energie întreaga zi.

Creveţii sunt una dintre cele mai bune surse de proteine animale, alături de peştele alb.

2. Nu au efecte nocive asupra nivelului de colesterol

Deşi conţin grăsimi saturate, acestea sunt în cantităţi atât de mici, încât nu au efecte dăunătoare asupra organismului. Spre deosebire de alte surse de proteine, creveţii nu sunt nocivi din acest punct de vedere şi nu contribuie la creşterea nivelului de colesterol din sânge.

3.
Conţin fier


Fierul este foarte important pentru prevenirea îmbătrânirii premature, prin acţiunea sa asupra radicalilor liberi din organism. În plus, are rolul de a stimula sistemul imunitar, în timp ce contribuie şi la menţinerea sănătăţii sistemelor osos şi muscular.

4. Sunt bogaţi în seleniu

Seleniul este un element anticancerigen care acţionează în special în sensul inhibării celulelor cancerigene din colon şi din rect.
Mai mult de atât, seleniul ajută la buna funcţionare a celulelor din ADN.