Desi casatoria in societatea occidentala a devenit un fel de inutilitate din punct de vedere legal, majoritatea femeilor au ambitia s-o incheie si 91% dintre oameni se casatoresc totusi. Si aceasta deoarece pentru o femeie casatoria este un fel de declaratie facuta lumii intregi ca exista un barbat care o considera "speciala" si intentioneaza sa aiba o relatie monogama cu ea.
Acest sentiment de a fi "speciala" are un efect extraordinar supra actiunii chimice din creierul femeii, lucru ce a putut fi demonstrat prin cerecetari care au aratat ca orgasmul femeii este de 5 ori mai intens in patul conjugal si de 2 pana la 3 ori mai intens intr-o relatie monogama.
Cei mai in varsta considera ca tinerii socotesc casnicia drept o institutie depasita, demodata.
Prietenia se pare ca este mai importanta decat relatia sexuala pentru 92% din componenta ambelor sexe.(...) Dintre femeile de 40 de ani, 28% au spus ca ar pune capat casniciei, iar 11% dintre cele de 60 de ani si-au exprimat aceeasi opinie. Toate acestea arata ca o femeie, cu cat este mai tanara cu atat devine mai dura cand vine vorba de un barbat care o inseala si fidelitatea pare cu precadere importanta, ca si monogamia de altfel, in sistemul sau de valori.
Aceasta este o diferenta pe care barbatii nu o vor intelege niciodata. Ei considera ca un flirt nu le poate afecta in nici un fel relatia, pentru ca lor nu le este greu sa desparta in gand sexul de iubire. Pentru femei insa sexul si iubirea se impletesc. O legatura sexuala cu o alta femeie poate fi considerata ca o tradare absoluta si un motiv suficient pentru a pune capat relatiei matrimoniale.
De ce barbatii evita implicarea
Un barbat casatorit sau care are o relatie pe termen lung este intotdeauna preocupat in taina de faptul ca burlacii se distreaza mai bine si fac sex mai des. El isi imagineaza petrecerile patimase ale burlacilor, viata lor plina de aventura, fara implicare serioasa, cu jacuzzi-uri pline de supermodele goale pusca.
Se teme ca a ratat sansa, ca o asemenea viata a trecut pe langa el fara sa apuce sa profite. Nu mai conteaza ca atunci cand era burlac nu s-a confruntat cu asemenea situatii niciodata. Uita serile in care statea singur si manca fasole la conserva, rece, refuzurile umilitoare din partea femeilor in fata prietenilor la petreceri si lungile perioade fara sex. Nu se poate abtine sa nu se gandeasca la faptul ca o implicare serioasa este egala cu o ratare.
Dar daca intr-adevar casnicia esueaza atat de des, de ce atatia dintre noi continua sa se casatoreasca? De ce nu traim pe cont propriu sau cu familia ori prietenii si sa avem aventuri doar cand avem chef? Exista doua raspunsuri. Mai intai, o casnicie fericita, stabila continua sa fie modul cel mai sigur de a creste copii fericiti si sanatosi.
Intr-o lume in care viata este traita in viteza, casnicia poate functiona in cel mai bun caz ca un fel de cort in vreme de furtuna, un loc de odihna in care partenerii isi revin dupa stresul cu care se confrunta zilnic - un loc de relaxare in care amandoi sa se simta in sens propriu si psihologic "acasa".
Preluare din cartea "De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda", de Allan Pease si Barbara Pease, aparuta la editura Curtea Veche.
Posteaza comentariu