De cele mai multe ori, câinii atacă pentru că sunt speriaţi. Printre cele mai evidente semne care te anunţă că un câine se pregăteşte de atac sunt lătratul, mârâitul, poziţia plată a urechilor sau ridicarea lor bruscă.
În cazul în care eşti atacată de o haită de câini, niciodată nu trebuie să te întorci cu spatele şi să încerci să fugi. "Câinii au un puternic instinct de vânătoare, iar fuga le va activa acest reflex. Fuga va face câinele să te urmărească şi să te atace. În lumea lor, fuga înseamnă slăbiciune, iar slăbiciunea înseamnă o pradă uşoară", declară dresorul Ionuţ Iordache pentru animalzoo.ro. Iată ce îţi mai recomandă specialistul:
Când eşti atacat, strigă pe un ton autoritar MARŞ! (acest cuvânt este folosit cel mai des de oameni în încercarea de a îndepărta un câine, iar animalul va reacţiona);
O umbrelă sau un baston se pot dovedi utile pentru a-i ţine la distanţă, fără a-i lovi (îi poţi provoca şi mai tare);
Dacă ai la îndemână o pungă, foloseşte-o pentru a face zgomot şi astfel pentru a speria animalul;
De asemenea, foloseşte pentru a îndepărta câinii orice obiect ai asupra ta.
Ca scut poţi folosi geaca, iar daca ai o brichetă, sparge-o! Bubuitura produsă îi va speria.În cazul în care câinii nu te atacă, dar te temi de ei, încearcă să-ţi păstrezi calmul fără să atragi atenţia asupra ta. "E bine să ne continuăm drumul cu calm şi să ignorăm câinele. Nu te uita în ochii unui câine. Evită să faci asta cu un câine paşnic. Privind în ochii lor, putem fi consideraţi noi agresivi şi câinele a reacţiona", avertizează specialistul.
De asemenea, util se va dovedi să ai mâncare pentru căţei asupra ta dacă locuieşti într-un cartier cu multe animale fără stăpân.
Aruncă-le bobiţe sau biscuiţi pentru a-i îndepărta.
Posteaza comentariu