Ingrediente
2 dovlecei fără coajă, tăiaţi felii3 ardei graşi tăiaţi felii (2 de culoare roşie şi unul galben)
3 roşii coapte bine tocate
1 ceapă roşie, tăiată felii
1 lingură ulei de măsline
1 căţel de usturoi, decojit
1/2 lingură oregano uscat
1/4 cană cu busuioc tocat
1 linguriţă de oţet
sare şi piper, după gust
Mod de preparare
Lasă feliile de ardei pe grătarul încins timp de 5-10 minute, până capătă o culoare maronie. Îndepărtează-i de pe foc şi lasă-i la răcit aproximativ 15 minute. Între timp, presară uleiul peste dovlecei şi ceapă şi lasă-le pe grătar 5 minute, apoi toacă-i bucăţi mari.Decojeşte ardeii. Toacă ardeiul galben şi aşază-l langă dovlecei şi ceapa. Pregăteşte ardeii de culoare roşie cu tomatele, usturoiul şi oregano într-un blender. Peste pasta obţinută toarnă o cană cu apă, busuioc, oţet şi restul de legume tocate. Pune sare şi piper după gust.
Se lasă la frigider aproximativ 30 de minute. Se serveşte rece.
Poftă bună!
Posteaza comentariu