Sticla - piesa de rezistenta in decorarea locuintei tale

Locuinta ta, indiferent ca este vorba despre o casa spatioasa sau un apartament intim, trebuie sa fie comfortabila, sa se potriveasca stilului tau de viata, sa fie oaza ta de liniste si reincarcare...
Locuinta ta, indiferent ca este vorba despre o casa spatioasa sau un apartament intim, trebuie sa fie comfortabila, sa se potriveasca stilului tau de viata, sa fie oaza ta de liniste si reincarcare a "bateriilor" dar, mai ales, sa iti reflecte personalitatea. Iti propunem sa incerci obiectele de decor din sticla sau ceramica, pentru a oferi locuintei tale un plus de farmec, a o face mai spatioasa si mai luminoasa.

Dupa cum ne-a explicat Oana Gavriliu, decorator, "sticla fascineaza prin transparenta si capacitatea de a reflecta  
lumina, devenind, astfel, un subtil accent".


Cei care doresc sa-si infrumuseteze locuinta prin achizitionarea unor obiecte de decor din sticla trebuie sa fie la curent cu faptul ca aceasta se foloseste "in special la corpuri de iluminat,pentru ca interactioneaza cu lumina si creeaza atmosfera". Iata, deci, cum poti realiza un joc subtil de lumini pentru incaperea preferata, in functie de ocazie si de starea de spirit.

Totodata, sticla poate aparea in locuri inedite, in casa noastra, "imbracand" forma unor sfesnice, boluri sau chiar pereti despartitori.
"Tendinta e aceea de a avea un interior cat mai vast, cu spatii largi, astfel fiind preferata sticla. Un motiv in plus este reprezentat de suprafata sa lucioasa, care confera o senzatie de lux.", a explicat, mai departe, Oana.

"Planuri lucioase si transparente, curburi organice si alaturari neasteptate (sticla/blana) confera interiorului un look inedit si atragator.", a adaugat ea.

Desigur, in momentul in care doresti sa achizitionezi un obiect de decor din sticla sau ceramica, iei in considerare doua aspecte deosebit de importante: forma si culoarea.
Ambele trebuie sa se completeze reciproc, punandu-se astfel in evidenta doar una dintre cele doua elemente.

"Daca se pune accentul pe forma, obiectele de sticla sau ceramica vor avea culori simple, uni, blande, pentru ca, in acest caz, forma se evidentiaza. Iar daca imprimeul sau culoarea sunt 'solistii', atunci ele vor fi puternice, contrastante, pete de culoare aruncate aparent neglijent, sau franturi de motive decorative baroce, sau elemente vegetale stilizate la maxim.", a aratat Oana Gavriliu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod