- Spatiile mici "cer" elemente decorative de mici dimensiuni, pentru a nu incarca si mai mult. Un simplu sir de pahare colorate va scoate din monotonie bucataria, sau poate chiar living-ul.
- Daca dispunem de o casa generoasa, se pot realiza pereti de sticla cu diferite modele aplicate, in culori somptuase.
- De asemenea, vazele uriase din ceramica, simple, in forme rotunjite, alungite sau cu suprafete lucioase sunt de mare efect atat in living, in baie sau hol, cat si pe terase.
- Pentru a pastra armonia, obiectul de sticla trebuie, in primul rand, sa fie din acelasi stil cu care a fost decorata camera; daca il dorim ca si accent, atunci trebuie sa fie de mici dimensiuni si foarte colorat (rosu, violet, verde, auriu, argintiu), iar daca e simplu si transparent (sau translucid macar) atunci poate avea si dimensiuni mai mari: masa, noptiera, perete sau balustrada.
- Nu trebuie sa exageram cu numarul obiectelor din sticla, pentru ca ele dau un aer rece incaperii si, reflectand foarte tare lumina, pot deranja in timp.
Obiectele din sticla, in chip de cadou?
Sigur, de ce nu... Atat timp cat achizitionezi un obiect de decor interesant, care se potriveste personalitatii, caminului si stilului de viata al persoanei careia ii faci cadoul, s-ar putea dovedi o alegere foarte inspirata.
Oana Gavriliu iti sugereaza, insa, ca, pentru inceput, sa te asiguri ca persoanei respective ii plac obiectele din sticla - in mod firesc, mai greu de curatat, mai greu de intretinut sau mai usor de spart.
Daca esti sigura ca darul tau va face placere, poti alege un obiect de decor din sticla sau ceramica ceva mai practic, care are o anumita intrebuintare si nu are pur rol decorativ.
"De asemenea, ar fi bine sa aiba dimensiuni mici, sa nu sara prea tare in evidenta, pentru a nu deveni centrul de interes al unei camere cu care (poate) nu se potriveste. Un obiect de sticla sau ceramica, cu un desen foarte simplu si finut va fi intotdeauna pe placul oricui.", te sfatuieste Oana.
Posteaza comentariu