O reţetă de post foarte săţioasă este fasolea boabe cu usturoi şi roşii.
Poţi să o foloseşti pe pat de orez sau să o serveşti dimineaţa pe felii de pâine integrală, prăjită.
Ingrediente pentru 4 porţii:
- 500 grame fasole boabe;
- 1 cartof;
- 1 roşie sau 100 de grame de roşii pasate;
- 8 căţei de usturoi în coajă;
- o legătură de pătrunjel proaspăt;
- sare şi piper.
Mod de preparare:
Fasolea se pune la fiert (dacă este proaspătă sau uscată), alături de cartof, căţeii de usturoi şi roşie.
Se decojeşte roşia şi se pasează alături de cartof şi de căţeii de usturoi curăţaţi. Se adaugă puţină apă şi apoi boabele de fasole. Se pune sare şi piper după gust şi se presară deasupra legătura de pătrunjel tocat.
Se serveşte pe felii de pâine prăjită sau ca garnitură la preparate din carne de peşte sau fructe de mare.
Notă: Se poate folosi orice fel de fasole, atât proaspătă cât şi uscată sau conservată. Fasolea uscată se va lăsa la hidratat 24 de ore.