Orez cu prune uscate

Iată o reţetă pentru zilele de post şi nu numai. Are un gust uşor dulce, dar nu este neapărat un desert, ci poate fi un foarte bun fel doi.
Iată o reţetă pentru zilele de post şi nu numai. Are un gust uşor dulce, dar nu este neapărat un desert, ci poate fi un foarte bun fel doi.
 
Ingrediente:
 
o mână de prune uscate
2-3 pumni de orez
2-3 linguri de ulei
1-2 linguri de zahăr
 
Mod de preparare:
 
Se spăla bine prunele uscate şi se lasă să stea în apă rece jumătate de oră. Se căleşte orezul în ulei. Se amestecă bine să nu se prindă de fundul cratiţei şi când s-a călit se pun prunele. Se umple cu apă rece până se acoperă prunele şi se lasă să fiarbă la foc mic. După gust, dacă vrei, se mai îndulceşte cu 1-2 linguri de zahăr.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mara pe 3 Ian 2014, 01:45
    :-)

    Iubesc acest fel de mancare! Imi aminteste de copilarie!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod