Dar, în tot jocul acesta al adevărului şi al minciunii, care ne străbate existenţa, am observat că nu există relaţii trainice dacă nu se bazează pe sinceritate.
E adevărat că nu există nici relaţii care să se bazeze numai şi numai pe sinceritate. Minciuna e ca uleiul de măsline, face mâncarea agreabilă. Nu există viaţă care poate fi trăită cu sinceritate absolută şi nici viaţă trăită în minciună absolută.
Detectorii de minciuni
Atitudinea ta trebuie să fie în concordanţă cu scopurile, iar scopurile în concordanţă cu propria viziune despre fericire. Sinceritatea e un bun vehicul de a ajunge să duci o viaţă liniştită. Oamenii te vor percepe aşa cum eşti şi vor percepe şi schimbările pe care le faci, evoluţia ta. Consumi multă energie psihică să pretinzi mereu că eşti altcineva. Până la urmă oboseşti şi te dai de gol. Dezamăgirea va fi mai mare pentru tine decât pentru ceilalţi.
Oamenii sunt fiinţe hipersociale. Sunt, din instinct, foarte atenţi la cei din jurul lor. Acumulează foarte multă experienţă, au nevoie să-i cunoască bine pe ceilalţi şi atunci detectează rapid minciuna sau comportamentele neadecvate.
Sinceritatea e mai bună pentru că te ajută mai mult în plan social. Te impui mai repede, îţi faci mai repede relaţii, te împrieteneşti mai repede. Dar, atenţie, nu confunda sinceritatea cu prostia. Oamenii nu vor să ştie totul despre tine, vor să ştie la ce să se aştepte de la tine. Sinceritatea înseamnă să oferi acele informaţii şi semnale prin care ceilaţi nu te mai percep ca pe un inamic.
Crede-mă, sinceritatea nu e o mare prostie, dimpotrivă!
Comentarii (1)
felicitari pt. articol! si eu cred in sinceritate si sunt o persoana autentica.
Posteaza comentariu