Impact exploziv

Cand proprietarii acestui mic apartament au apelat la serviciile arhitectelor Ina Cocioba si Irina Ionescu, de la biroul City Project, pentru a realiza amenajarea interioara, au cerut "o chestie... Uau!".

Cand proprietarii acestui mic apartament au apelat la serviciile arhitectelor Ina Cocioba si Irina Ionescu, de la biroul City Project, pentru a realiza amenajarea interioara, au cerut "o chestie... Uau!". Privind aceste imagini, as zice ca au primit chiar mai mult decat atat... Voi ce parere aveti?



Cei care afirma ca o amenajare cu adevarat eleganta si de impact nu se poate realiza decat in spatii imense, de sute de metri patrati, cu o arhitectura monumentala si decoratiuni opulente, nu le-au cunoscut, e clar, pe Ina si Irina, cele doua "fete City Project", care ne-au demonstrat deja de mai multe ori ca stilul nu este o chestiune de dimensiune sau de pret (fie el mare, ori mic), ci de gust si de atitudine. Si ele le au din plin pe amandoua!

Daca v-au scapat articolele precedente, in care am mai prezentat alte cateva creatii ale lor, cea de fata este destul pentru a va convinge de acest lucru. Iata ce a putut rezulta datorita ingeniozitatii celor doua si gratie unei colaborari excelente cu beneficiarii, dintr-un banal apartament de bloc, avand numai trei camere!

Intre noi fie vorba, cei care ati trecut deja prin experienta unei amenajari interioare stiti bine ca este intr-adevar lucru mare ca arhitectul sa fie atat de multumit, nu-i asa?



Trei camere banale si de dimensiuni nu prea mari, dupa cum spuneam, au fost punctul de plecare, iar dupa punerea in practica a proiectului de reamenajare, ce nu a inclus decat modificari minime in impartirea spatiului, practic s-a daramat doar un parapet pentru a se obtine o bucatarie complet deschisa catre living, avem de-a face cu o ambianta moderna, eleganta, respirand forta si pulsand de vitalitate.

Este o atmosfera ideala pentru oamenii energici, activi si indragostiti de viata ce o populeaza si, in aceeasi masura, caracteristica pentru stilul original dezvoltat de cele doua arhitecte. Un stil ce impleteste cu nonsalanta cele mai diverse influente si a carui unica norma este rafinamentul efectului de ansamblu!

Asa se face ca, imediat ce intri, privirea se opreste plina de entuziasm si admiratie asupra unei zone de zi ce-ti taie respiratia si, nu va mint, chiar iti vine sa spui: "Uau!". Contrastele puternice de rosu, wenge, alb-crem si argintiu, mobilierul, obiectele decorative si finisajele, fiecare element avand propria sa personalitate si totusi combinate astfel incat sa nu distoneze in simfonia generala, totul este uimitor de indraznet si, in acelasi timp, de bine tinut in frau.

Livingul si bucataria fuzioneaza vizual perfect, incat doar functiile indeplinite de diversele piese de mobilier te mai pot ajuta sa le delimitezi. Pe plan estetic, ele se completeaza si se potenteaza reciproc in asemenea masura, incat o eventuala noua separare a spatiilor le-ar dauna compozitional amandurora.

Aceleasi culori intense, aceleasi finisaje de o calitate ireprosabila, acelasi discret fior Art Deco, aceleasi forme de o claritate si simplitate minimalista le strabat pe amandoua de la un capat la celalalt, dand nastere unei unitati indestructibile.

Un lucru remarcabil atat aici, cat si in restul apartamentului, este ca majoritatea mobilierului a fost proiectat special de arhitectele City Project si construit pe comanda de specialistii Rigmob, fiind, deci, unicat. Doar canapelele si alte cateva piese au fost luate "de-a gata" de la Mobexpert, in vreme ce obiectele decorative, inspirat alese, provin din showroom-urile Exotique si alte magazine specializate.

Trecand prin holul alaturat, ajungem pe urma la cele doua dormitoare, din care insa, din cauza spatiului redus, nu a putut fi fotografiat decat unul, cu baile lor aferente.

Dormitorul matrimonial ar putea fi usor intitulat "Armonie in violet si argintiu", caci acestea sunt culorile ce domina intregul ansamblu, de la finisajele peretilor la putinele piese de mobilier cu linii sobre (un pat imens, o noptiera, o comoda si un dressing), de la cuvertura patului, dintr-o tesatura cu irizatii metalice, la tabloul inca sprijinit de perete si la trandafirii artificiali din vaza alaturata.

Si toate acestea contribuie in felul lor la conturarea unei atmosfere intime, calde si relaxante, asa cum sta bine unei asemenea incaperi.

Baia invecinata rezoneaza mai degraba cu zona de zi, prin cromatica sa neobisnuita: alb sclipitor in contrast cu rosu intens, ca de flacara. Ambianta aceasta vesela si vioaie este completata de cateva piese decorative cu tenta africana, asemanatoare, de altfel, celor situate in coltul livingului.

Dormitorul fiicei familiei, cel absent din imagini, este ocupat de cateva piese de mobilier cu un design tineresc si finisaje intr-o nuanta naturala foarte deschisa, fiind dominat cromatic de contrastul complementar rosu-verde.

Se face astfel trecerea spre decorul tonic, in alb si verde crud, al micii bai de alaturi, cu care, de altfel, se si incheie prezentarea noastra.

Si acum, dupa toata aceasta cascada de impresii de la fata locului, ce credeti? Nu-i asa ca aceasta este o locuinta iesita din tipare, de un optimism si, in acelasi timp, de un rafinament extraordinare? O casa in care sa te simti bine oricat de obosit sau abatut te-ai intoarce dupa o zi grea la serviciu, ba mai mult, o casa ce-i va surprinde pe toti cei care-ti trec pragul!