Probabil ca te intrebi care este rostul unui articol legat de scoala in conditiile in care de-abia a inceput luna august... Ei bine, scopul lui este sa iti usureze munca in viitorul apropiat - munca a ta sau a copiilor care vor pleca la facultate si vor sta in camin.
Nu este usor lucru sa stabilesti lista lucrurilor de care vei avea nevoie in camin si tocmai de aceea planificarea fiecarui pas trebuie realizata cat mai din timp.
Daca te preocupa nu doar functionalitatea, ci si estetica viitoarei tale camere de camin, iti oferim cateva sfaturi utile proiectului tau.
In primul rand, gandeste-te ce anume vrei sa nu iti lipseasca. Stim ca intrarea la facultate reprezinta poate primul pas de maturitate, iar "traiul" in camin cu siguranta va insemna primul tau contact cu lumea reala - prima data cand vei da piept cu problemele, dificultatile si cand intretinerea iti va sta in exclusivitate in grija.
Camera de camin poate deveni modalitatea prin care iti exprimi personalitatea si, de ce nu, locul in care preferintele si gusturile tale din vremea liceului vor prinde un contur ceva mai clar si mai... universitar.
Inceputul este intotdeauna mai dificil, astfel incat vei avea nevoie sa:
Fa-ti o lista
Organizeaza-te si pune la punct o lista cu toate lucrurile de care ai nevoie. Vei avea nevoie de un pat si de un birou, asa ca aceste obiecte vor intra la categoria "Trebuie sa am...". Obiectele "interzise", respectiv cele pe care caminul facultatii tale nu iti da voie sa le ai in camera, din motive de siguranta, vor intra la categoria "Nu am voie cu...". La final, completeaza si categoriile "Am nevoie de..." si "Vreau sa am...".
Trebuie sa am...: pat, birou, scaun, calculator.
Am nevoie de...: telefon, lampa de birou, cearsafuri si perne, mobilier pentru depozitarea diferitelor lucruri.
Vreau sa am...: postere, televizor, rafturi pentru carti, frigider, cuptor cu microunde.
Nu am voie cu...: lumanari, lampi cu halogen, obiecte agatate de pereti, toaster, plita.
Marimea chiar conteaza!...
Evalueaza-ti spatiul si noteaza-ti dimensiunile incaperii in care vei sta, ale patului si ale altor elemente de mobilier. Nu are nici un sens sa aduci un set de lenjerie pentru un pat dublu, in perfecta armonie cromatica cu restul elementelor din incapere, daca patul tau este de o singura persoana...
Mai mult decat atat, nu are rost sa "tarasti" pe scari, pana la etajul al cincilea, sa spunem, o minunata canapea, in conditiile in care constati ca este mult prea mare sa iti incapa chiar si pe usa... Ce sa mai spunem ca loc in camera nici nu ar avea...
Daca ai ocazia si posibilitatea, viziteaza caminul in care urmeaza sa locuiesti in urmatorul an universitar, fa poze camerei tale si masuratorile de rigoare sau roaga administratorul sa iti puna la dispozitie schita etajului la care vei sta.
Iata cateva sfaturi ce te vor ajuta la amenajarea noii tale camere:
Tine minte faptul ca spatiul destinat depozitarii si dulapului este adesea extrem de redus, ca sa nu spunem aproape inexistent, astfel incat vei avea nevoie de produse care sa te ajute sa profiti cat mai mult posibil de acest spatiu.
Foarte multi studenti prefera paturile suprapuse (daca acest lucru este permis de politica universitatii), pentru a castiga cat mai mult spatiu.
De asemenea, poti lua in calcul si optiunea patului care ofera spatiu de depozitare dedesubt - extrem de util in cazul in care nu ai prea multe rafturi la indemana...
Ai nevoie de o canapea, dar nu mai ai unde sa o "ingramadesti"? Iti poti face o colectie de perne de canapea, pe care le poti sprijini de pat sau direct pe podea, transformand astfel patul intr-un relaxant si confortabil loc de... lenevit.
Desi nu reprezinta un ideal, aceste optiuni s-ar putea sa iti faca viata ceva mai suportabila intr-o incapere care are dimensiuni extrem de reduse.
Un sfat esential pentru o camera de camin perfecta: colaboreaza cat mai eficient cu colega sau colegele de camera. Stim ca nu este intotdeauna foarte usor, dar acest lucru te va ajuta sa transformi viata studenteasca intr-o perioada cu adevarat frumoasa.
Daca nu va intelegeti asupra unei anumite teme, incercati cel putin sa cadeti de acord asupra unei palete cromatice care sa va placa amandurora in egala masura.
Posteaza comentariu