Gustul lor dulceag se potrivește perfect în combinațiile enumerate mai sus, iar aceste legume se regăsesc în magazine pe tot parcursul anului, deși sezonul lor de vârf este din mai până în august. Ce-ar fi dacă ar exista o rețetă foarte ușoară, care îți permite să faci proprii ardei copți acasă, oricând îți este poftă? Ei bine, chiar există.
Ingrediente
ardei copți
Mod de preparare:
Dificultate: scăzută
Timp preparare: 30 de minute
Ardeii se spală bine sub un jet de apă rece, după care pot fi lăsați pe prosoape de hârtie, pentru a se scurge apa.
Există două modalități de a prepara ardei copți. Îi poți găti pe o plită așezată direct pe aragaz, la foc mare, pune direct pe un grătar sau la cuptor. Folosește un clește pentru a întoarce ardeii pe toate părțile, până când sunt gătiți complet.În cazul în care vrei să-i gătești la cuptor, acesta trebuie încălzit în prealabil la 230 de grade Celsius. Se aranjează ardeii pe o foaie de copt pe grătarul de la cuptor și se întorc la fiecare 15 minute, pe fiecare parte, până când sunt gata.
Aceștia se vor găti în aproximativ jumătate de oră.Orice tehnică ai folosi pentru a face ardei copți, odată ce sunt gătiți, se pun într-un bol, care se acoperă cu un capac. Pe măsură ce aburul din ardei iese și rămâne în interiorul bolului, coaja ardeilor devine mai ușor de curățat.
Așteaptă să se răcească ardeii și curăță coaja înnegrită, care se aruncă ulterior. Poți face acest pas cu ajutorul degetelor sau cu un cuțit de decojit. Se trage sau taie partea de sus a ardeilor și se scot semințele și cotorul.
Ardeii copți nu se spală, respectiv clătesc, niciodată, deoarece apa diminuează aroma afumată a acestora.
În cazul în care ai îndepărtat cotorul și semințele ardeilor, poți pune acest preparat în ulei, adăugând și felii de usturoi sau plante aromatice, dacă îți dorești un gust mediteranean. Poți păstra ardeii copți la frigider pentru cel mult două săptămâni.
Posteaza comentariu